Ietekmīgākie un veiksmīgākie talismani

‘Delfi Izklaide’ ir nākusi klajā ar ķēmiņu vārdā Misters Madars, kurš būs portāla jaunais talismans. Viņš sevi ir pieteicis ar vērienu, proti, pozējot ar kailām meitenēm skandalozajam fotogrāfam Aleksandram Sokolovam. Novēlot Madaram veiksmi turpmākajā darbībā, Skats.lv izlēma atskatīties uz dažiem talismaniem, ko var uzskatīt par nozares lielmeistariem.
Ietekmīgākie un veiksmīgākie talismani
1
Tā kā Misters Madars pēc aicinājuma ir žurnālists, viņš sola būt sociāli ļoti aktīvs pilsonis un būt klāt visur, kur vien notiek kas nozīmīgs, un tuvākajā laikā par viņu varēs dzirdēt daudz. Un jā - šis attēls ir pieklājīgākais no visas Sokolova sesijas.
Aleksandrs Sokolovs
Ietekmīgākie un veiksmīgākie talismani
2
Ronalds Makdonalds pirmo reizi publikai atzīmējās 1963. gadā, kad viņa lomu tēloja Vilards Skots. Kopš tā laika priecīgo, dīvaino un, iespējams, nedaudz biedējošo klaunu ir tēlojuši deviņi cilvēki, Ronaldam kļūstot par vienu no populārākajiem talismaniem pasaulē.
AP/Scanpix


Ietekmīgākie un veiksmīgākie talismani
3
Veiksmīga karjera ir arī tīģerim Tonijam, kurš reklamē ‘Kellogg’s’ pārslas - savu debiju viņš piedzīvoja 1952. gadā, kad ‘skatuvi’ dalīja ar ķenguru Keitiju. Tiesa, Tonijs izrādījās daudz interesantāks, tāpēc ķenguram nācās aiziet no darba.
Reuters/Scanpix


Ietekmīgākie un veiksmīgākie talismani
4
‘Michelin’ vīrs ir radīts 1898. gadā, kad to izdomāja brāļi Mišelini kopā ar mākslinieku Mariusu Rosilonu. Šķietami korpulentais talismans gadu gaitā ir spējis saglabāt aktualitāti, tāpēc tas aizvien ir starp vizuālo tēlu līderiem.
Reuters/Scanpix


Ietekmīgākie un veiksmīgākie talismani
5
Misteru Riekstu 1916. gadā izgudroja kāds 14 gadus vecs zēns no Virdžīnijas. Firma ‘Planters’ piedāvāja balvu tam, kurš viņiem radīs atbilstošu tēlu. Galu galā uzvarēja rieksts ar kājām un rokām, kurš vēlāk arī tika pie hūtes, monokļa un spieķa.
Publicitātes attēli


Ietekmīgākie un veiksmīgākie talismani
6
1958. gadā radītā Mistera Propera dziesmiņa galvā neatgriezeniski ir iespiedusies visiem, kuri to dzirdējuši vairāk par vienu reizi. Kopš viņa darbības uzsākšanas 1958. gadā, to ir dzirdējuši tiešām daudzi. Tiesa, viņa brends nedaudz variē, jo daudzviet mums zināmais Propers tiek oriģināli dēvēts par ‘Mr. Clean’.
Publicitātes attēli
Kolorīti talismani priecē bērnus Kolorīti talismani priecē bērnus  
Astoņi skarbi un skaisti slavenību citāti par geju tiesībām Astoņi skarbi un skaisti slavenību citāti par geju tiesībām   (39)
Preces, kas vairs neapdraud eiropiešu dzīvības Preces, kas vairs neapdraud eiropiešu dzīvības   (1)
Latvijai zudušie ūsu turētāji - pirms un pēc Latvijai zudušie ūsu turētāji - pirms un pēc  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.