Islāma ekspertu padomi, kā vislabāk sist savu sievu

,
Islāmticības piekritēju tikumiskie uzskati eiropiešiem ir grūti saprotami, un, lai gan Rietumu sabiedrības pārstāvji aizrautīgi stājas dzimumattiecībās ar bērniem, sieviešu sišanu mūsējie par labu neatzīst. Tomēr arābu pasaulē pastāv virkne ieteikumu par etiķeti, kā "pareizi izturēties" pret sievietēm.
Islāma ekspertu padomi, kā vislabāk sist savu sievu
1
Mohameds Kamals Mustafa, grāmatas ‘Sieviete islāmā’ autors: „Sievieti vajag sist pa jutīgām ķermeņa daļām: seju, krūtīm, vēderu, galvu utt. Sitieniem jābūt mērķētiem uz konkrētām ķermeņa daļām, piemēram, rokām un kājām. Nevajag izmantot pārāk resnu rīksti – rīkstei ir jābūt vieglai un plānai, taču tā nedrīkst uz ādas atstāt rētas un hematomas. Sitieniem nevajag būt pārāk stipriem, jo jūsu galīgais mērķis ir sievietē izraisīt nevis fiziskas, bet garīgas ciešanas.”
Vida Press
Islāma ekspertu padomi, kā vislabāk sist savu sievu
2
Doktors Gazi Al-Šimari, ģimenes attiecību eksperts no Saūda Arābijas: „Nekad nesitiet sievietei pa seju! Vīram ir pienākums savu sievu brīdināt par sitienu skaitu: viens sitiens, divi, trīs, pieci, desmit... Ja vīrs saka: „Esi uzmanīga, bērni spēlējas pie plīts!”, bet sieva atbild, ka viņa ir aizņemta, tad viņa ir jāiekausta ar zobu birstīti vai kaut ko tamlīdzīgu. Nedrīkst sist ar pudeli, šķīvi vai nazi – tas ir aizliegts! Sieviete ir jāsit uzmanīgi, jo sāpju radīšana nav mūsu mērķis. Kamielis vai ēzelis nesapratīs, ko tu no viņa gribi, līdz tu viņam neiesitīsi, bet uz sievieti pirmām kārtām iedarbojas nevis sāpes, bet emocijas.”
Vida Press


Islāma ekspertu padomi, kā vislabāk sist savu sievu
3
Džordžs Buske, grāmatas ‘Seksa etiķete islāmā’ autors: „Protams, ka sieviete ir jāsit, taču pastāv daudz veidu, kā to izdarīt: ja sieviete ir kārna, tad viņa ir jāsit ar rīksti, ja spēcīgas miesasbūves – ar dūri, ja apaļīga – ar atvērtu plaukstu. Tādā veidā sitējs pats sev nenodarīs nekādu skādi.”
Vida Press


Islāma ekspertu padomi, kā vislabāk sist savu sievu
4
Televīzijas kanāla ‘Al Jazeera’ iknedēļas programma ‘Šariāts un dzīve’: „Sišanai nevajadzētu notikt katru dienu. Dažas sievietes sišanu uztver kā pazemojumu, kamēr citas pilnībā apmierina tas, ka viņas sit, un tieši šīs otrās ir regulāri jāsit gadījumā, ja viņas izrāda nepaklausību savam vīram.”
Vida Press


Islāma ekspertu padomi, kā vislabāk sist savu sievu
5
Abdullatifs Muštahiri, grāmatas ‘Jūs jautājat, islāms atbild’ autors: „Ja sieva ilgstoši izrāda nepaklausību, tas nozīmē, ka viņa pieder pie auksto un stūrgalvīgo sieviešu tipa – viņas raksturu var labot tikai ar sodīšanu, tātad ar sišanu, jo tikai tā viņu var vest pie prāta. Jāsit ir tā, lai nesalauztu kaulus un neizraisītu asiņošanu.”
Reuters/Scanpix


Islāma ekspertu padomi, kā vislabāk sist savu sievu
6
Hasans Aša, grāmatas ‘Par sievietes pakļaušanu islāmā’ autors: „Vīrs savai sievai miesassodu var piespriest sekojošos gadījumos: a) ja viņa atsakās darīt visu, lai vīra acīs izskatītos pievilcīga; b) ja atsakās apmierināt sava vīra seksuālās vajadzības; c) ja viņa bez atļaujas pamet māju; d) ja viņa atstāj novārtā savus reliģiskos pienākumus. Jāatceras, ka rīkste vienmēr jāglabā tādā vietā, lai sieva to varētu redzēt."
Vida Press


Islāma ekspertu padomi, kā vislabāk sist savu sievu
7
Doktors Muhammads Al-Arifi, televīzijas kanāla LBC TV jauno musulmaņu audzināšanas šova vadītājs: „Ir trīs tipi sieviešu, ar kurām nav iespējams sarunāties, ja iepriekš nav sagatavota rīkste sišanai. Pirmais tips – meitene, kas tā bijusi audzināta. Viņas vecāki teica: „Ēd!”, viņa atbildēja „Negribu”, un vecāki viņu par to sita. Ar šādu sievieti attiecības iespējamas, tikai pielietojot miesassodus. Otrais tips – sieviete, kas ignorē savu vīru vai nepienācīgi pret viņu izturas. Arī šādā gadījumā palīdzēt var vienīgi rīkste. Un trešais tips – tā ir tik izvirtusi sieviete, ka neklausa sava vīra pavēlēm. Šāda sieviete ir fiziski jāietekmē un jāsit, līdz viņa kļūst paklausīga.”
Vida Press
Ivars Kalniņš Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri   (27)
Atklāts, kas notiek konkursa 'Mis musulmaniete' aizkulisēs Atklāts, kas notiek konkursa 'Mis musulmaniete' aizkulisēs  
Kā musulmaņu sievietes pasauli redz caur savu sejas plīvuru Kā musulmaņu sievietes pasauli redz caur savu sejas plīvuru   (6)
Kā dusmojas slaveni cilvēki: lamāties drīkst, sist - labāk nē! Kā dusmojas slaveni cilvēki: lamāties drīkst, sist - labāk nē!  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.