Kā karo pret 'Islāma valsti'

Vienmēr pasaules pastāvēšanas vēsturē kādam ir gribējies mainīt esošās valstu robežas. Tagad vieni no redzamākajiem cīnītājiem ir "Islāma valsts", kas vēlas daļu no Sīrijas un daļu no Irākas, un uzmanību pievērsuši ar publisku nāves sodu rietumu žurnālistiem video.
Kā karo pret 'Islāma valsti'
1
Saprotot, ka Islāma valsts ideju uzvaras Tuvajos austrumos var krietni sabojāt jau tā vājās rietumu pozīcijas, NATO bloka pārstāvji nolēmuši pakarot šajos reģionos.
AFP/Scanpix
Kā karo pret 'Islāma valsti'
2
Kopā ar amerikāņiem pret Islāma valsti karo raiba kompānija - Asāda Sīrija, Irākas armija un jau tā daudz cietušo kurdu pašaizsardzības vienības.
AFP/Scanpix

Kā karo pret 'Islāma valsti'
3
Kurdiem Islāma valsts ir kā suņa nagla dibenā. Cietuši no Sadama Huseina režīma, pēc ASV intervences periodā kurdi bija panākuši zināmu autonomiju no Bagdādes un viņus mazāk skāra šiītu un sunnītu savstarpējais terors, kas joprojām valda citos Irākas novados. Bet nu pie apvāršņa parādījies jauns naidnieks...
Reuters/Scanpix

Kā karo pret 'Islāma valsti'
4
Vēl viens spēcīgs sabiedrotais koalīcijai pret Islāma valsti būs Turcija, kuras robeža ir tikai dažus kilometrus attālu no Islāma valsts kaujas laukiem.
Reuters/Scanpix

Kā karo pret 'Islāma valsti'
5
Par to, vai paši Sīrijā un Irākā dzīvojošie arābi atbalsta Islāma valsti, ziņas ir skopas. Rietumu mediji, protams, saka, ka tur valda iebiedēšana un nekādas lojalitātes nav, bet mēs labi zinām, ka Austrumus ar rietumnieku domāšanu nesaprast.
Reuters/Scanpix

Žurnālistiem nāvējošākās valstis Žurnālistiem nāvējošākās valstis   (1)
Kā Rīga, Maskava vai Parīze izskatītos pēc kara Kā Rīga, Maskava vai Parīze izskatītos pēc kara   (5)
Neizmērojama mīla pret mazajiem brāļiem uz šausmu fona Neizmērojama mīla pret mazajiem brāļiem uz šausmu fona   (1)
Nāvējošā žurnālistika - mafijas un noziedzinieku upuri medijos Nāvējošā žurnālistika - mafijas un noziedzinieku upuri medijos   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.