Ko darīt, ja nomirsti numuriņā, un citi viesnīcu noslēpumi

Ko ļaudis visbiežāk zog viesnīcu numuriņos? Vai personālam ir seifa atslēdziņa? Galu galā – kā jārīkojas, ja kāds no viesnīcas iemītniekiem nomirst? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem savā grāmatā 'Heads in Beds: A Reckless Memoir of Hotels, Hustles, and So-Called Hospitality' atbildi sniedz Džeikobs Tomskis – cilvēks, kurš ilgi strādājis šajā jomā un zina daudzus noslēpumus.
Ko darīt, ja nomirsti numuriņā, un citi viesnīcu noslēpumi
1
Ko cilvēki visbiežāk zog no viesnīcām? Visu, kas nav pienaglots – tā apgalvo Tomskis. Atkritumu spainīšus, spilvendrānas, televizora pultis, dvieļus – principā pilnīgi visu, kas tūristam šķitīs suvenīra vērts. Daudzi grib nozagt vannas halātus, bet tikai retajam tas izdodas. Tomskis dod padomu: „Ienāciet numurā, paņemiet halātu un ielieciet čemodānā. Pēc tam zvaniet uz uzņemšanu un sakiet, ka numurā nav halāta. Diez vai kāds pārbaudīs jūsu bagāžu, vai ne?”
Hotels-HPRG / cc
Ko darīt, ja nomirsti numuriņā, un citi viesnīcu noslēpumi
2
Vai viesnīcas personāls arī apzog viesnīcu? Ja ticam Tomskim, viesnīcas personāls nav daudz labāks par atpūtniekiem. „Labā viesnīcā pastāvīgajiem klientiem pienākas plašs kosmētikas klāsts, skuvekļi, skūšanās krēms, bobu pasta, mini dezodorants. Cita lieta, ka daudzas no šīm lietām vienkārši nenokļūst līdz viesnīcas numuriņam,” raksta Tomskis. Pats viņš esot masveidā zadzis šokolādītes, kuras pēc tam mājas ballītēs visi ar gurdu muti ēduši.
Wayne S. Grazio / cc



Ko darīt, ja nomirsti numuriņā, un citi viesnīcu noslēpumi
3
Cik patiesībā rūpīga ir uzkopšana numuriņos? Numura uzkopšanas ilgums, protams, atkarīgs no tā numura, taču parasti viena numura uzkopšanai pēc atpūtnieka aizbraukšanas tiek patērētas 30 līdz 60 minūtes. Tas gan arī atkarīgs no stāvokļa, kādā klients atstājis savu numuru. Paklāji un aizkari uz ķīmisko tīrītavu tiek nesti reizi gadā, bet visretāk apkopējas tīra TV pultis. Tāpat viņām nav speciāla trauku mazgājamā līdzekļa, tāpēc glāzes visbiežāk tiek skalotas ar šampūnu.
SuperFantastic / cc


Ko darīt, ja nomirsti numuriņā, un citi viesnīcu noslēpumi
4
Kur paliek neiztērētais tualetes papīrs un ziepes? „Par tualetes piederumiem parasti atbild atsevišķs menedžeris. Parasti viņš pasūta daudz vairāk, nekā nepieciešams, jo kurš tad gribētu būt tas puisis, kura dēļ beidzas tualetes papīrs?” – jautā Tomskis. Līdz galam neizlietotās ziepes un tualetes papīrs ne vienmēr tiek izmests atkritumos: ir viesnīcas, kas sadarbojas ar organizāciju ‘Clean the World’, kura šos ziepju gabaliņus nogādā uz trešās pasaules valstīm. Savukārt līdz galam neizmantoto tualetes papīru apkopējas parasti vai nu paņem uz mājām, vai nu noliek zemē kā papildu piederumu.
cobalt123 / cc


Ko darīt, ja nomirsti numuriņā, un citi viesnīcu noslēpumi
5
Vai viesnīcas darbinieki var atvērt seifu jūsu istabā? Gan jā, gan nē. Teorētiski viesnīcas drošības dienesta menedžerim ir instrumenti seifa atvēršanai, piemēram, ja klients ir pazaudējis atslēgu. Taču citiem viesnīcas darbiniekiem nekādu mūķīzeru nav. „Es ceļotājiem vienmēr rekomendēju vērtīgās mantas salikt seifā,” raksta eksperts.
BackStage Hotel Amsterdam / cc


Ko darīt, ja nomirsti numuriņā, un citi viesnīcu noslēpumi
6
Kas notiek, ja iemītnieks nomirst viesnīcas istabiņā? Lai cik tad būtu skumīgi, tādas lietas notiek bieži un tā ir viesnīcu darba ikdiena, turklāt ne tikai nejaušības dēļ – ir arī īpašs pašnāvnieku tips, kuri šķirties no dzīves plāno tieši viesnīcas numuriņā, lai tuviniekiem nebūtu jāskatās uz līķi. Tomskis stāsta, ka šādos gadījumos darbinieki ievēro stingru reglamentu: cenšas nepievērst citu iemītnieku uzmanību, nekādā gadījumā to neapspriest, līķi iznest pa pagalma durvīm, dezinficēt istabu un pēc iespējas ātrāk ielaist tajā jauno iemītnieku.
Desolate Places / cc
Praktiski padomi: kā rīkoties, ja esi aprakts zārkā dzīvs Praktiski padomi: kā rīkoties, ja esi aprakts zārkā dzīvs   (20)
Vērtīgi padomi, kā rīkoties, ja savā ceļā satiec mežacūku Vērtīgi padomi, kā rīkoties, ja savā ceļā satiec mežacūku   (1)
Vērtīgi padomi, kā orientēties mežā pēc pazīmēm dabā Vērtīgi padomi, kā orientēties mežā pēc pazīmēm dabā   (3)
Vecums tuvplānā: cilvēki, kas nodzīvojuši vismaz 114 gadus Vecums tuvplānā: cilvēki, kas nodzīvojuši vismaz 114 gadus   (2)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.