Labākās vietas, kur uzkāpt Ziemeļlietuvas pērlē Biržos

Uz dienu 'Skats.lv' pārtapa par 'Skatas.lv', lai iepazītos ar mazu, bet šarmantu pilsētu Birži, kas atrodas Lietuvas ziemeļos. Par lielu pārsteigumu mazpilsēta mūs uzrunāja ar pavisam vienkāršām lietām, ko ikdienā mēs nenovērtētu kā kaut ko unikālu. Droši vien tāpēc, ka pilsētas galvas īpašu uzmanību pievērš tieši iesaiņojumam. Piedāvājam ieskatu piecās vietās, kurās var uzkāpt katrs Biržu viesis.
Labākās vietas, kur uzkāpt Ziemeļlietuvas pērlē Biržos
1
Pirmā no labākajām kāpelētāju vietām Ziemeļlietuvā ir 'Karvės Ola' jeb 'Govs ala'. Blakus govs statujai, ar kuru iespējams uzņemt visdažādākās tūristu bildes no visiem iespējamajiem leņķiem, atradīsiet arī tādu objektu kā dabīgi veidotu zemes iegruvumu, kas laika gaitā paplašinās un paliek lielāks. Mēļo, ka tas ved uz citu dimensiju, taču realitātē tas ved tikai bedrē. Noteikti jāizceļ Biržu mārketinga speciālisti - pārdot bedri kā tūrisma objektu patiesi jāmāk. Mums šķita, ka pārdot mirstošus kokus Siguldā ir augstākā pilotāža, taču lietuvieši šo cīņu uzvar bez ierunām.
DELFI


Labākās vietas, kur uzkāpt Ziemeļlietuvas pērlē Biržos
2
Kad kājas jau iesildītas uz govs statuju, iesakām apmeklēt Biržu reģionālo muzeju 'Sėla'. Tajā ir iebūvētas stikla grīdas, uz kurām atļauts kāpt, lai sajustos ekstrēmi. Muzejā iespējams arī aplūkot reģiona vēsturi, taču galvenais akcents jāliek uz stikla grīdām, zem kurām paveras burvīga akmeņu un iežu ainava. Tavs 'Instagram' pēc tā sauc!
DELFI


Labākās vietas, kur uzkāpt Ziemeļlietuvas pērlē Biržos
3
Esot Biržos, noteikti neaizmirsti uzkāpt uz Mediči lauvu skulptūrām, kas redzamas pie ieejas Astravasa muižā. Skulptūras īpašas padara fakts, ka tās ar īpašu grāfa norīkojumu ir radītas Sanktpēterburgā un transportētas uz Lietuvu 19. gadsimta vidū. Tās arī pārdzīvojušas abus Pasaules karus, kas liecina par to noturību pret spriedzi un vēl neskaitāmiem dibeniem, kas izlēmuši sevi iemūžināt pie majestātiskajiem mākslas darbiem.
DELFI


Labākās vietas, kur uzkāpt Ziemeļlietuvas pērlē Biržos
4
Skatu tornis pusmēness formā pie Kirkilai ezera. Uzkāpjot skatu tornī, iespējams redzēt ezerus, kokus un laukus, kas ir tuvi un mīļi katram sevis cienīgam latvietim. Īpaši populāra skatu un fotogrāfiju vieta starp reģionālajiem tūristiem. Vai mēs jau minējām, ka skatu tornis ir pusmēness formā? Tādu jūs Latvijā neatradīsiet.
DELFI


Labākās vietas, kur uzkāpt Ziemeļlietuvas pērlē Biržos
5
Kad uzkāpts visās iespējamajās Lietuvas vietās un saņemti pāris aizrādījumi no vietējiem, kā arī pašvaldības policijas, atliek tikai uzkāpt uz korķa jebkurā no bāriem vai brīnišķīgajām alus darītavām, kas atrodas Biržos. Birži tiek dēvēti par Lietuvas alus galvaspilsētu, tāpēc uzkāpt uz korķa nebūs problēmas. Problēma būs nokāpt, bet tas jau ir katra paša ziņā.
DELFI
Sanhosē saules brāļi kļūst stilīgāki par Rīgas švītiem Sanhosē saules brāļi kļūst stilīgāki par Rīgas švītiem  
Aizmirsti par 'selfiju' pie Eifeļa: Labākie ballīšu tūrisma galamērķi Aizmirsti par 'selfiju' pie Eifeļa: Labākie ballīšu tūrisma galamērķi  
Mistisks rīts ar tautu meitām un tautu dēliem Ķemeru purvā Mistisks rīts ar tautu meitām un tautu dēliem Ķemeru purvā   (4)
Visiem priecīgu Tualetes dienu! 45 atejas no visas pasaules Visiem priecīgu Tualetes dienu! 45 atejas no visas pasaules   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.