Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi

Līdz ar spriedumu par piecu gadu cietumsodu ir noslēgusies viena no skaļākajām tiesas prāvām aizvadītā gada laikā - Dienvidāfrikas paralimpietis Oskars Pistoriuss ir atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma. Skats.lv izlēma atgādināt, ka Pistoriuss nav vienīgais sportists, kurš ir nonācis mediju uzmanības centrā skaļu tiesas prāvu dēļ.
Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi
1
Savu draudzeni Pistoriuss nošāva aizvadītā gada 14. februārī. Tiesā sportists norādīja, ka šāvienu veicis cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis ‘šausmīgi nobijies’, ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa mājā. Kaut arī viņš netika atzīts par vainīgu slepkavībā ar iepriekšēju nodomu, kas ļāva izbēgt no 15 gadu cietumsoda, vietā nāca spriedums par slepkavību bez nodoma un pieciem gadiem ieslodzījumā.
AFP/Scanpix
Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi
2
Iespējams O.Dž. Simpsona tiesas prāva ir slavenākā no visām prāvām ne tikai sporta ietvaros. Kādreiz lieliskais amerikāņu futbola spēlētājs vēsturē savu vārdu būs atstājis ar iesaisti 1994. gada Rona Goldmena un futbolista bijušās sievas Nikolas Braunas-Simpsones slepkavībā. Simpsons noliedza savu vainu un 1995. gadā tika attaisnots, tomēr 1997. gada civilprāvā lēma citādi.
AP/Scanpix


Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi
3
1992. gadā bokseris Maiks Taisons tika aizturēts par izvarošanu, kā rezultātā cietumā pavadīja 3 gadus. Sprieduma laikā Taisons bija savā slavas zenītā un tika uzskatīts par neuzvaramu bokseri. Tiesa, šāds statuss, iespējams, nedaudz atviegloja Maikla dzīvi ieslodzījumā.
Reuters/Scanpix


Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi
4
1966. gadā vidējā svara bokseris Rubīns Kārters tika arestēts par saistību ar trīs cilvēku slepkavību. Pēc vairākām sarežģītām tiesām, 1985. gadā Kārters tika atbrīvots, jo atklājās, ka apsūdzības bijušas kļūdainas un sportists izmeklēšanas procesa laikā bezmērķīgi cietumā pavadījis daudzus gadus.
Reuters/Scanpix


Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi
5
Par dīvaināko tiesas prāvu varētu atzīt Zimbabves multifunkcionālā sportista/sportistes stāšanos tiesas priekšā. 18 gadus vecais Samukeliso Sitole 2004. gadā sieviešu sacīkstēs ieguva septiņas zelta medaļas, taču vēlāk atklājās, ka viņš tomēr ir vīrietis. Ātri vien no apcietinājuma viņš tika atbrīvots, jo tiesa nespēja izlemt, vai Sitole ir jāsūta uz sieviešu vai vīriešu cietumu. Izsprucis pirmajā reizē, jaunietis necentās palikt likuma robežās. Vēlāk viņš tika nosūtīts uz vīriešu cietumu par sava dzīvesdrauga apzagšanu. Jau pavisam drīz viņš sūdzējās par mēnešreizēm un bailēm no palikšanas stāvoklī.
AFP/Scanpix


Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi
6
2001. gadā tiesu piedzīvoja arī Latvijas riteņbraucējs Juris Silovs - viņš pāri robežai vedis klubā ‘Cofidis’ oficiāli saņemto algu, kas nebija deklarētā, tāpēc riteņbraucējs tika aizturēts un arestēts. Kaut arī visi apzinājās situācijas absurdumu, Lietuvā tāpat lēma par 5 gadu cietumsodu, ko Juris sāka izciest stingrā režīma kolonijā, tur pavadot vairāk nekā divus mēnešus. Kaut arī vēlāk spriedums un Lietuvas likumi tika mainīti, spēkā tika saglabāta mantas konfiskācija, kas iekļāva arī abas automašīnas.
AFI
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.