Melnā ekstāze

Viens no pirmajiem automobiļiem manā auto testētāja karjerā - nu jau pirms gadiem desmit - bija liels, melns "Lexus". Tā bija mana pirmā pieredze ar šo marku un ar tik šiku, modernu auto. Toreiz ar kolēģi braucām apkārt pa Latviju, klausījāmies mūziku, kad pēkšņi radio sāka dziedāt Toms Petijs. It's good to be king. If just for a while.
Melnā ekstāze
1
Ir labi būt karalim. Kaut tikai uz brīdi. Ir grūti tādam nejusties, braucot rolsroisā. Nu, labi - šis nav Lielais rolsoriss, šis ir mazais, tā teikt - lētais. Bet nebūsim piekasīgi. Arī mazam karalim būt ir forši.
Kārlis Dambrāns/DELFI
Melnā ekstāze
2
Tikai nevajag padomāt, ka šis ir mazs auto. Tas ir milzīgs. Tam ir milzīga stūre, milzīgi sēdekļi un milzum daudz vietas priekš un pakaļpusē. Ja īpaši piesienas, varētu teikt, ka bagāžnieks nav īsti milzīgs, bet vai nu karalis pats savu troni mēģinās tur iestūķēt.
Kārlis Dambrāns/DELFI


Melnā ekstāze
3
Ja jums dzīve sarūpē izvēli - “parastais” rolsroiss vai Black Badge - ieteiktu sākt ar pirmo. Tas apburs vairāk. Un tikai pēc tam var sēsties pie stūres melnajam. Pie stūres? Jā, Ghost ir tas auto, kurā saimnieks var sēdēt gan pie stūres, gan aizmugurē, un tas nevienam neliksies dīvaini. Protams, Lielajā rolsā karalim pie stūres nav ko līst.
Kārlis Dambrāns/DELFI


Melnā ekstāze
4
Tā motormuzeja fasāde, kas redzama auto priekšpusē ir rotāta ar īpašu zīmi - melnu. Šis ir īpašais "Black Badge" auto, kas veidots… kā lai to pasaka. "Rolls Royce" pārstāvis negribēja lietot vārdu sportiskāks, jo, nu, būsim godīgi, grūti šo baznīcu uz riteņiem nosaukt par sportisku, taču "Black Badge" ir mazliet stingrāks, asāks, ar mazliet vairāk zirgspēkiem un kilovatiem.
Kārlis Dambrāns/DELFI


Melnā ekstāze
5
Četrdesmit četri tūkstoši. Divpadsmit. Divsimtpiecdesmit. Sešsimttrīs. Trīssimtpiecdesmit tūkstoši. Astoņpadsmit. Izdomājiet paši, kurš ir cilindru skaits, zirgspēki, ātrums, cena, degvielas patēriņš un pieejamo krāsu skaits.
Kārlis Dambrāns/DELFI


Melnā ekstāze
6
Pačukstēšu ballītes triku. Tas lielais, greznais elkoņu balsts - tam priekšpusē var izbīdīt glāžu turētājus. Ja tajos ieliek kafijas krūzi un tad kārtīgi ar roku atspiežas elkoņbalsta aizmugurē - kafija tiek katapultēta pret auto griestiem. Amizanti. Uz mirkli pat sanāk aizmirst, ka griesti ir rotāti ar spīdošām optiskās šķiedras zvaigznītēm.
Kārlis Dambrāns/DELFI


Melnā ekstāze
7
To lidojošo dāmīti - Spirit of Ecstasy - kas arī krāsota melnā - var paslēpt. Ja nu gribas uz brīdi palikt neuzkrītošam un paslēpties proletāriešu pūlī.
Kārlis Dambrāns/DELFI


Melnā ekstāze
8
Kāds gudrs cilvēks reiz teica - ja jums dzīvē ir iespēja kādu nobučot - vienkārši dariet to. Domāt varēs pēc tam. Kāds cits cilvēks, savukārt, to pārfrāzēja - ja jums dzīvē ir iespēja izbraukt ar "Rolls Royce" - dariet to.
Kārlis Dambrāns/DELFI
Pievienot komentāru
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.