Pamosties zārkā - pieci šausminoši un biedējoši gadījumi

Iespējams, viena no sliktākajām vietām, kur pamosties, ir zārkā zem zemes. Mēs, protams, varam tikai minēt, cik daudzi šādi gadījumi paliek neatklāti, taču šajā sarakstā esam iekļāvuši tos šausminošos stāstus, par kuriem vēsture nav klusējusi.
Pamosties zārkā - pieci šausminoši un biedējoši gadījumi
1
1987. gadā tika nolaupīts Stefans Smāls - mediju mantinieks no Ilinoisas. Viņš tika aprakts dzīvs, iesprostots pašdarinātā koka kastē. Uzbrucēji bija 26 gadus vecā draudzene Nensija Riša un 30 gadus vecs vīrietis Denijs Edvards, kuru plānā ietilpa Smāla turēšana gūstā, paralēli pieprasot viena miljona izpirkuma maksu. Kaut arī ūdens un gaisa piegādei tika ieviesta īpaša trubiņa, tā aizsprostojās un gūsteknis mira.
AFP/Scanpix
Pamosties zārkā - pieci šausminoši un biedējoši gadījumi
2
1993. gadā 24 gadus vecais Sifo Viljams no Dienvidāfrikas kopā ar līgavu iekļuva smagā auto avārijā. Līgava gan izglābās, taču viņas izredzētais bija tik ļoti savainots, ka glābēji viņu atzina par mirušu. Divas dienas pavadījis morgā, Sifo atmodās un sāka saukt pēc palīdzības. To sadzirdēja kāds no darbiniekiem, kurš ‘mirušo’ izlaida no kastes, kā rezultātā Viljams izdzīvoja. Sliktākā daļa daļa vēl tikai sekoja - pēc līgavaiņa atgriešanās mājās, sieviete atteicās ar viņu tikties, jo nespēja noticēt notikušajam.
Reuters/Scanpix


Pamosties zārkā - pieci šausminoši un biedējoši gadījumi
3
Kāds vīrs 2011. gadā Krievijā izlēma pārbaudīt sevi, palūdzot draugus viņu aprakt paštaisītā zārkā uz 24 stundām. Viss bija izplānots sīki un smalki - ekstrēmistam līdzi bija mobilais telefons, ūdens pudele, kā arī zārku ar virszemi savienoja trubiņa gaisa pieplūdei. Pēc aprakšanas viņš draugiem ziņoja, ka viss ir kārtībā. Kad nākamajā rītā tie ieradās vīru atbrīvot, viņš bija miris. Acīmredzot, naktī uznākušais lietus bija bloķējis gaisa trubiņu, atstājot vīrieti nosmakt paša darinātā zārkā.
Reuters/Scanpix


Pamosties zārkā - pieci šausminoši un biedējoši gadījumi
4
1937. gadā Francijā kāds 19 gadus vecs zēns vārdā Andželo Hejs avarēja ar motociklu, ietriecoties ķieģeļu sienā. Andželo nekavējoties tika pasludināts par mirušu, bet apbedīts - trīs dienas vēlāk. Vietējā apdrošināšanas kompānija kļuva aizdomīga, jo zēna tēvs tikai dažas dienas pirms tam bija apdrošinājis dēla dzīvību par 200 tūkstošiem franku. Veicot izmeklēšanu, Andželo kaps tika atrakts, lai pārbaudītu nāves cēloni, taču atbilde pārsteidza visus - viņš aizvien bija dzīvs. Ķermenis bija silts, bet sirds knapi sitās. Nekavējoties aizvests uz slimnīcu, Hejs pārcieta operācijas un nopietnu rehabilitācijas kursu, kā rezultātā viņš atveseļojās. Galvas traumas dēļ viņš viņa ieslīdzis komā, nevis miris. Vēlāk viņš izgudroja drošus zārkus, kas aprīkoti ar zvaniem un svilpēm, lai izvairītos no apbedīšanas dzīvam, savukārt ar savdabīgo dzīvesstāstu Hejs kļuva par slavenību.
AFP/Scanpix


Pamosties zārkā - pieci šausminoši un biedējoši gadījumi
5
Viens no šausminošākajiem stāstiem saistās ar 1893. gadu un Pensilvāniju, kur mitinājās fermeru pāris - Čārlzs Bogers ar sievu. Nezināmu apstākļu dēļ Bogeres kundze pēkšņi mira, bet ārsti nekavējoties apstiprināja nāvi. Kāds Čārlza draugs pastāstīja, ka agrāk, pirms satika savu vīru, viņa sirgusi ar histēriju, kā arī izvirzījis teoriju, ka patiesībā dāma nav mirusi. Šo domu nespēja pārdzīvot Čārlzs, kurš ar draugu palīdzību atraka kapa vietu, lai pārliecinātos. Diemžēl viņš atrada šokējošo - Bogeres ķermenis bija apgriezies otrādi, līķauts bija sarauts driskās, zārks - saskrāpēts, bet pirksti uz rokām vairs teju neeksistēja. Par tālākajām Čārlza Bogera gaitām ziņu nav.
AFP/Scanpix
Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi Medijos atspoguļotākie sportistu tiesu darbi  
Skaļākās slepkavības Latvijas jaunāko laiku vēsturē Skaļākās slepkavības Latvijas jaunāko laiku vēsturē   (7)
Seši selfiju nāves gadījumi Seši selfiju nāves gadījumi   (4)
Mirušās leģendas '27' klubā Mirušās leģendas '27' klubā   (1)
Epidēmijas un slimības, ko pasaule atcerēsies Epidēmijas un slimības, ko pasaule atcerēsies  
Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti   (16)
Ieskats bijušā Dienvidslāvijas līdera slepenajā bunkurā 290 metru dziļumā Ieskats bijušā Dienvidslāvijas līdera slepenajā bunkurā 290 metru dziļumā   (7)
Pasaulē vientuļākās pilsētas pēdējā iedzīvotāja pilda gan mēra, gan bārmenes pienākumus Pasaulē vientuļākās pilsētas pēdējā iedzīvotāja pilda gan mēra, gan bārmenes pienākumus   (10)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.