Pašnāvības un uzbrukumi, kas negaidīti iekļuva tiešraidēs

29. janvāra vakarā TV skatītājus Nīderlandē nepatīkami pārsteidza kāds bruņots vīrietis, kurš, pieprasot raidlaiku, pārtrauca vakara ziņu raidīšanu. Kaut arī bruņotais vīrs ir guvis pasaules uzmanību, sasniegt savu primāro mērķi un nokļūt tiešraidē holandietim neizdevās. Tomēr televīzijas vēsturē ir vairāki gadījumi, kad ekrānos ir nonācis nevēlamais - pašnāvības un uzbrukumi.
Pašnāvības un uzbrukumi, kas negaidīti iekļuva tiešraidēs
1
Roberts Bads Dvaiers bija amerikāņu politiķis Pensilvānijas štatā, kuram bija uzrādīta apsūdzība par kukuļņemšanu. 1987. gada 22. janvārī viņš tiešraidē uzstājās ar publisku runu, norādot uz to, ka ir ticis apmelots. Uzstāšanās noslēgumā Dvaiers aicināja TV ekrānus atstāt tos, kuriem ir vāji nervi vai vājš vēders, un iešāva sev galvā, kas ekrānos tika parādīts tuvplānā.
Arhīva foto
Pašnāvības un uzbrukumi, kas negaidīti iekļuva tiešraidēs
2
1960. gada 12. oktobrī Japānā nedalīta uzmanība bija vērsta uz gaidāmajām priekšvēlēšanu diskusijām, kurā piedalījās arī Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs Inežiro Asanuma. Tolaik populārais un pretrunīgi vērtētais partijas līderis gatavojās debašu sākumam, kad kāds 17 gadus vecs ekstrēmists uzlēca uz skatuves un ar samuraju zobenu iedūra sirdī Asanumam, viņu nekavējoties nogalinot. Tiešraidi skatījās miljoniem Japānas iedzīvotāju.
Vida Press


Pašnāvības un uzbrukumi, kas negaidīti iekļuva tiešraidēs
3
Losandželosas televīzija saņēma plašu kritiku, kad 1998. gada 30. aprīlī tā pārtrauca pēcpusdienas multeņu seansu, ko skatījās neskaitāmi bērni, lai tiešraidē translētu policijas pakaļdzīšanos. Tā diemžēl beidzās ar Daniela Džounsa pašnāvību, kas tika parādīta TV ekrānos.
Arhīva foto


Pašnāvības un uzbrukumi, kas negaidīti iekļuva tiešraidēs
4
Džounsa gadījums atkal tika ‘cilāts’ 2012. gadā, kad ‘Fox News’ bija spiesti atvainoties par teju identisku gadījumu, tiešraidē parādot kāda automašīnas nolaupītāja pašnāvību ASV Arizonas štatā. Televīzijā bija redzams, kā nolaupīts auto nogriežas no šosejas, apstājas uz neasfaltēta ceļa, no tā izkāpj vadītājs un iešauj sev galvā. Tūlīt pēc tam telekanāls sāka rādīt reklāmu.
Kadrs no video


Pašnāvības un uzbrukumi, kas negaidīti iekļuva tiešraidēs
5
Bulgāru partijas ‘Kustība par tiesībām un brīvību’ līdera Ahmeda Dogana runa kādā partijas sanāksmē Sofijā tika pārtraukta, jo uz skatuves parādījies kāds vīrietis ar gāzes pistoli, kurš politiķim to pielicis pie galvas. Jau dažas sekundes vēlāk uzbrucējs krita apsargu un miesassargu 'skavās', tiekot brutāli piekauts un izvests no telpas. Vēlāk tika apspriests, vai tiešraidi uzbrukuma brīdī vajadzēja pārtraukt.
Reuters/Scanpix
Skaļākās slepkavības Latvijas jaunāko laiku vēsturē Skaļākās slepkavības Latvijas jaunāko laiku vēsturē   (7)
Uz nāvi notiesāto slepkavu pēdējās maltītes Uz nāvi notiesāto slepkavu pēdējās maltītes   (3)
Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku Seši mēģinājumi slepkavībā vainot mūziku   (2)
Seriālu ievadi, kas uzjundīs nostalģiju deviņdesmito gadu cilvēkiem Seriālu ievadi, kas uzjundīs nostalģiju deviņdesmito gadu cilvēkiem   (19)
'Asiņainie brāļi' - kopā uz noziedzības takas 'Asiņainie brāļi' - kopā uz noziedzības takas  
Arī zagļi ir radoši - policijas pērles Arī zagļi ir radoši - policijas pērles  
Idealizēti un populāri noziedzinieki Idealizēti un populāri noziedzinieki   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.