Piecas garšīgas receptes suņa pagatavošanai

Nemitīgi mielojoties ar zirņiem un kefīru, mēs mēdzam piemirst, ka pasaule mums piedāvā daudz aizraujošu ēdienu, kurus pavisam viegli varam pagatavot mājās apstākļos. Tas piešķirtu krāsas gan pašu ikdienai, gan sajūsminātu ģimenes locekļus vai sanākušos viesus. Tradicionāli latvietis neēd suņa gaļu, taču kāpēc gan neļauties jaunām kulinārijas vēsmām?
Piecas garšīgas receptes suņa pagatavošanai
1
'Bosingtang' zupa. Kādēļ gan neiepriecināt viesus ar kaut ko oriģinālu, pasniedzot tiem suņa zupu? Frikadeļu zupas un soļankas ir garlaicīgas, tādēļ piedāvā ciemiņiem jaunas izjūtas! Sastāvdaļas (4 porcijas). 400 grami vārītas suņa gaļas, 800 grami krējuma mērces, 80 grami zaļo sīpolu, 40 grami purava, 40 grami perilla lapu, 400 grami taro lapu, kas ir izmērcētas ūdenī. Mērces pagatavošanai vajadzēs 30 gramus sāls, 10 gramus samaltu ķiploku, 10 gramus perilla, 10 gramus sarkano piparu un 10 gramus ingvera. Pagatavošana. Sākumā vārām gaļu kopā ar krējuma mērci un taro lapām, kad gaļa šķiet gatava, pievienojam pārējās sastāvdaļas un vārām līdz zupa gatava.
Reuters/Scanpix
Piecas garšīgas receptes suņa pagatavošanai
2
'Jeongol' sautējums. Viešņas noteikti būs dzirdējuši par sautējumu Kurzemes gaumē vai klasisku dārzeņu sautējumu, taču suņas gaļas sautējums būs īsts kumoss gardēžiem! Sastāvdaļas (4 porcijas). 1 kilograms vārītas suņa gaļas, 600 grami krējuma mērces, 200 grami zaļo sīpolu, 180 grami vīgriežu, 20 grami perilla, 10 grami sāls, 10 grami samaltu ķiploku, 10 grami sarkano piparu. Pagatavošana. Kamēr vāri gaļu, visas pārējās sastāvdaļas met pannā un sutini. Kad gaļa izvārīta, liec uz pannas pie dārzeņiem un apcep uz mazas liesmas.
Reuters/Scanpix


Piecas garšīgas receptes suņa pagatavošanai
3
‘Duruchigi’ ir veselīga maltīte, kas veidota, miksējot suņa gaļu ar svaigiem dārzeņiem un garšvielām. Šis garšas lidojums pat Mārtiņam Rītiņam liktu dežurēt dzīvojamo māju pagalmos, meklējot krančus. Lai padarītu maltīti baudāmāku, pasniegšanas laikā, lieciet ēdājiem skatīties 'Mārlijs un es'. Sastāvdaļas (4 porcijas). 800 grami suņa gaļas, 200 grami sīpolu, 200 grami loku, 80 grami perilla lapu, 4 grami sāls, 8 grami saspiestu ķiploku, 8 grami saspiesta ingvera, un sarkanie pipari pēc izjūtas. Pagatavošana. Vispirms apcep dārzeņus, kad tie kļuvuši mīksti, pievieno gaļu, garšvielas un viegli apmaisi cepšanas procesā.
Reuters/Scanpix


Piecas garšīgas receptes suņa pagatavošanai
4
'Suyuk' varītā gaļa. To var ēst ar īpašām sastāvdaļām vai vienkārši pievienojot sāli. Ja tomēr vēlaties padarīt maltīti par pilnvērtīgāku garšas piedzīvojumu, izmantojiet sojas pupiņu pastu, salātlapas un citas piedevas. Pasniegt kopā ar smieklīgiem stāstiem par piedzīvoto ceļojuma laikā Čehijā! Sastāvdaļas (4 porcijas). 800 grami vārītas suņa gaļas, 4 grami sāls, salātlapas, 200 grami sojas pupiņu pastas, ķiploks un pipari (pēc izjūtas) Pagatavošana. Visas sastāvdaļas lieciet pannā un apcepiet to ar nelielu liesmu.
Reuters/Scanpix


Piecas garšīgas receptes suņa pagatavošanai
5
'Šašlings'. Kaut arī sezona vēl nav pienākusi, visiem latviešiem tuvs ir klasiskais šašliks. Piedāvājam improvizētu šašlika variantu, tikai šoreiz tas būs pagatavots no mājas mīluļa vai kaimiņu kvekša. Papildus sulīgumam, pievienot vegānu asaras. Atliec recepti malā Līgo svētkiem! Sastāvdaļas. 3 kilogrami suņa gaļas, 1 litrs tomātu mērces, sāls, pipari, 2 tējkarotes cukura, 5 sīpoli, 5 ķiploka daiviņas, 5 ēdamkarotes etiķa, 300 mililitri ūdens. Pagatavošana. Suņa gaļu sagriež piemērota izmēra gabaliņos un sajauc kopā ar visām pārējām sastāvdaļām, vēlams lielā un nolietotā plastmasa bļodā. Atstāj marinēties 24 stundas un tad liek uz grila, labu apetīti!
Reuters/Scanpix


Piecas garšīgas receptes suņa pagatavošanai
6
Atgādinām, ka šādām kulinārām vēsmām Latvijā tomēr ļauties nedrīkst, jo suns ir mājas mīlulis, kura labklājību aizsargā likums. Dzīvnieku aizsardzības likuma 17. pants nosaka, ka mājas (istabas) dzīvnieku jeb dzīvnieku, kuru cilvēks tur savam priekam, aizliegts audzēt un izmantot pārtikas ieguvei.
AP/Scanpix
Dīvainā tradīcija – ēst suši no kailas sievietes ķermeņa Dīvainā tradīcija – ēst suši no kailas sievietes ķermeņa   (6)
Ar ko bērnus baro visparastākās Baškīrijas skolas ēdnīcā Ar ko bērnus baro visparastākās Baškīrijas skolas ēdnīcā   (9)
Ko pusdienās ēda Staļins, Kadafi, Sadams un citi diktatori Ko pusdienās ēda Staļins, Kadafi, Sadams un citi diktatori   (13)
Noderīgs 'špikeris' suņu valodas apguvei un tulkošanai Noderīgs 'špikeris' suņu valodas apguvei un tulkošanai  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.