Rīgas dome iecerējusi nojaukt kultūras pieminekli Pārdaugavā

Rīgas domes Īpašuma departaments plāno nojaukt divas pašvaldībai piederošas sabiedriskās tualetes Uzvaras bulvārī 1A un Maskavas ielā 450, kas jau gadiem netiekot lietotas un esot avārijas stāvoklī. Tas ir nepieņemami, jo tualete Uzvaras bulvārī ir burvīgs arhitektūras piemineklis un svarīga izklaides vieta vairākiem vietējiem iedzīvotājiem. 'Skats.lv' silti aicina Rīgas domi apdomāties un nevis nojaukt šo ēku, bet gan atgriezt tai agrāko spozmi un lepnumu.
Rīgas dome iecerējusi nojaukt kultūras pieminekli Pārdaugavā
1
Šis nozīmīgais kultūras objekts ir spējis padarīt laimīgus vairākus tūkstošus cilvēku, kurus vienojusi viena būtiska nepieciešamība – vēlme nokārtotieties. Ja kaut reizi mūžā esi baudījis kādu atspirdzinošu dzērienu populārajā AB dambī, tad spēsi atpazīt šo agrāk plaukstošo iestādi, kad tā apmierināja rīdzinieku dabiskās vajadzības.
DELFI


Rīgas dome iecerējusi nojaukt kultūras pieminekli Pārdaugavā
2
Kā redzams, objekts ir piedzīvojis labākus laikus, taču vai tas nozīmē, ka no tā jānovēršas? Kad tev bija visgrūtāk, ēka neliedzās un palīdzēja tev, taču tagad, kad tā nonākusi krīzes situācija, visi to pametuši. Vai tās ir vērtības, par kurām cīnījās mūsu senči, vai tā ir daļa latviskās dzīvesziņas? Noteikti, ka nē! Grūtībās nonākušajiem jāpalīdz!
DELFI


Rīgas dome iecerējusi nojaukt kultūras pieminekli Pārdaugavā
3
Ja šī ēka tomēr tiks nojaukta, tad tas prasīs arī virkni izmaiņu likumos. Piemēram, punkts par to, ka publiskās vietās aizliegts nokārtot dabiskās vajadzības, būs jāmaina uz ko līdzīgu šim - "publiskās vietās aizliegts nokārtot dabiskās vajadzības, izņemot AB dambī, jo mēs (pašvaldība) nojaucām tualetes, tāpēc nokārtojieties, kur sirdij labpatīk."
DELFI


Rīgas dome iecerējusi nojaukt kultūras pieminekli Pārdaugavā
4
Tā vietā, lai šeit uzslietu kārtējo ‘Coffee Tower’ vai citu hipsternīcu, būtu rūpīgi jāpārdomā teritorijas efektīvs pielietojums. Pieminekli var vienkārši restaurēt un padarīt par šikākajām Rīgas publiskajām tualetēm. Pārāk daudz nevainīgu cilvēku ikdienā cieš no nepilnībām likumos par nokārtošanos publiskās vietās. Tās restaurācija būtu cieņas izrādīšana saviem vēlētājiem un potenciālajiem atbalstītājiem.
DELFI


Rīgas dome iecerējusi nojaukt kultūras pieminekli Pārdaugavā
5
Mazmājiņa Uzvaras bulvārī 1A glabā arī vēsturiskas relikvijas. Katra tajā iemestā pudele vai bundža sev nes līdzi stāstu, atmiņas un piedzīvojumu par kādu īpašu reizi, kas pavadīta nu jau leģendārajā lokācijā. Cilvēki tās iecienījuši ievietot objektā, radot sava veida tradīciju, līdzīgi kā jaunlaulātie uz tiltiem saslēdz atslēgas.
DELFI


Rīgas dome iecerējusi nojaukt kultūras pieminekli Pārdaugavā
6
Objekta apkārtējā vide ir sakopta un neliecina par to, ka tas būtu aizmirsts un nevienam nevajadzīgs ūķis. Jauni mīlnieki, kas no kņadas noslēpto nostūri izmanto viens otra tuvākai iepazīšanai, saguruši ceļinieki, kas krūmos mēdz nedaudz atpūsties, kā arī vienkāršie ierindas ļaudis, kuriem tā bijusi mīļa mazmājiņa, nu ir nesaprašanā par tālāko būdiņas likteni.
DELFI


Rīgas dome iecerējusi nojaukt kultūras pieminekli Pārdaugavā
7
Domājams, ka argumenti ir gana spēcīgi, un lielākā daļa rīdzinieku tiem var piekrist. Lai šis jautājums netiktu virzīts uz portālu manabalss.lv, aicinām Rīgas mēru apstādināt ieceri par šī objekta likvidēšanu un resursu atrašanu, lai to no jauna padarītu par vienu no Pārdaugavas skaistākajiem un praktiskākajiem simboliem.
DELFI
'Skats.lv' palīdz: Jaunā McDonald's reklāmas kampaņa 'Skats.lv' palīdz: Jaunā McDonald's reklāmas kampaņa   (7)
Desmit zvani, no kuriem tu gribi izvairīties par katru cenu Desmit zvani, no kuriem tu gribi izvairīties par katru cenu  
Ģeniālā repera Kanje Vesta biznesa idejas ierodas Latvijā Ģeniālā repera Kanje Vesta biznesa idejas ierodas Latvijā   (4)
Noskaidrots, kāpēc nav iespējams sodīt Aivaru Lembergu Noskaidrots, kāpēc nav iespējams sodīt Aivaru Lembergu   (34)
'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro 'Skats.lv' svētdienas šopingā: Ko var iegādāties Latgalītē par 20 eiro   (2)
Straujuma dzimšanas dienā pazaudē telefonu; internetā noplūst tajā atrodamās fotogrāfijas Straujuma dzimšanas dienā pazaudē telefonu; internetā noplūst tajā atrodamās fotogrāfijas   (26)
Nopludināta informācija par tuvākajiem Maira Brieža pretiniekiem Nopludināta informācija par tuvākajiem Maira Brieža pretiniekiem   (14)
Kā mainās parasti attēli, kad tiem pievieno slavenus logo Kā mainās parasti attēli, kad tiem pievieno slavenus logo   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.