Sankcijas īsumā

Šodien neviltotu pasaules interesi piemeklējušas Krievijas valdības pieteiktās sankcijas jeb ļoti plaša mēroga tirdzniecības embargo, kas paredz, ka pārtikas preces no Eiropas Savienības, ASV, Kanādas un Norvēģijas vismaz gadu nesasniegs lielā kaimiņa tautu.
Sankcijas īsumā
1
Aizliegto lietu sarakstu veido pietiekami daudz dažādi produkti, kuru imports Krievijai ir būtisks, lai būtu pamats domāt, ka Putins ir pieteicis savas nācijas bada streiku.
RIA Novosti/Scanpix
Sankcijas īsumā
2
Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītāja Līga Meņģelsone intervijā Latvijas radio atzina, ka pašmāju eksportētājiem priekšā nav viegls laiks. Būs nepieciešama pārorientēšanās uz citiem tirgiem un to nozarēm, kas ir ilgs process. Kā piemērs tika minēts iekļaušanās ASV pārtikas veikalu ķēdēs. Skats.lv iesaka - visvieglāk iekļauties ASV tirgos esot tieši ar ātrās ēdināšanas frančīzēm.
LETA


Sankcijas īsumā
3
Savukārt Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe ceturtdien LTV norādīja, ka Latvijas pārtikas ražotāji jau vēsturiski ir rūdīti pret dažādiem ierobežojumiem, kas nākuši no Krievijas pārtikas kvalitātes dienesta, tāpēc arī šoreiz cīņa ar grūtībām ir izcīnāma. Galu galā par spēku un izturību jau liecina faktors, ka viņiem ir izdevies attīstīt savu biznesu Latvijā.
LETA


Sankcijas īsumā
4
Vissarežģītāk varētu klāties Latvijas zivju produkcijas nozarei, kurai 91% no visiem Latvijas zivju konserviem tiek eksportēti, un lielākajai daļai 80-90% tirgus veido tieši Krievija. Tāpēc patriotiem ir pienācis laiks sākt pārtikt no pašmāju darinātajiem produktiem, ieskaitot sieru, biezpienu un sviestu.
F64


Sankcijas īsumā
5
Ar grūtībām cīnās arī Krieivija, kura Rietumu piemērotās sankcijas centīsies pārdzīvot, noslēdzot vērienīgo tirdzniecības līgumu ar Irānu. Līgums ir noslēgts uz pieciem gadiem, tādējādi abām valstīm apvienojot spēkus gan enerģētikas, gan patēriņa preču nozarēs.
RIA Novosti/Scanpix


Sankcijas īsumā
6
AFP/Scanpix
Žirinovskis - preses zvaigzne un sava viedokļa līderis Žirinovskis - preses zvaigzne un sava viedokļa līderis   (18)
Galerija: Putins skatās uz ēdienu Galerija: Putins skatās uz ēdienu   (1)
Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas Sešas jaudīgākās Putina reklāmas kampaņas   (6)
Noslēpumainais Centrāltirgus Noslēpumainais Centrāltirgus  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.