Dabiskuma un zaļā dzīvesveida uzvaras gājiens

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku izvēlas pievērsties tā dēvētajam zaļajam dzīvesveidam, izvēloties ne vien lauku saimniecībās audzētus un ražotus produktus, bet arī cenšoties savu ikdienu padarīt arvien pietuvinātāku dabai. Piedāvājam iepazīties ar dažām no populārākajām tendencēm, kas valda gan pasaulē, gan arī Latvijas sabiedrībā.
Dabiskuma un zaļā dzīvesveida uzvaras gājiens
1
Pieaugot zaļā dzīvesveida popularitātei, pieaug arī pieprasījums pēc dažnedažādākajiem eko produktiem, paverot jaunu un perspektīvu nišu uzņēmējiem. Jau tagad veikalu plauktos pieejams plašs „zaļo” produktu klāsts – sākot no dažādiem kosmētiskajiem līdzekļiem un beidzot ar veļas pulveriem un citām sadzīves precēm, nemaz nerunājot par arvien plašāku dabiskas un ekoloģiskas pārtikas piedāvājumu un arī pieprasījumu veikalu plauktos.
Publicitātes foto
Dabiskuma un zaļā dzīvesveida uzvaras gājiens
2
Mūsdienās arvien lielāku nozīmi ieņem dabiska pārtika un cilvēku vēlme dzīvot saskaņā ar dabu un arī lietot pēc iespējas ekoloģiskākas lietas. Ne viens vien pasaules iedzīvotājs un arī latvietis sāk novērtēt mājražojumus, iknedēļas gājiens uz tirgu pēc veselīgas zemnieku produkcijas sāk kļūt par ieradumu, arī māju palodzes sāk kļūt par pilsētas „mazdārziņiem”.
Publicitātes foto


Dabiskuma un zaļā dzīvesveida uzvaras gājiens
3
Nav noslēpums, ka globālā sasilšana ir pasaules problēma. Domājot par savu nākotni un pasauli, kurā kādreiz būs jādzīvo arī mūsu bērniem un bērnu bērniem, arvien vairāk cilvēku cenšas saudzīgāk izturēties pret dabu un samazināt patērēto enerģijas daudzumu. Pasaule arvien vairāk meklē iespējas, kā mūsu ikdienā ienākt elektroautomobiļiem, velosipēdiem, dabiskākiem materiāliem mājokļos un citiem dabai nekaitīgiem risinājumiem.
Foto: No 'Latvijas valsts mežu' arhīva


Dabiskuma un zaļā dzīvesveida uzvaras gājiens
4
Arvien palielinoties piesārņojumam pilsētās un pasliktinoties veselībai, cilvēki tiecas pavadīt pēc iespējas vairāk laika dabiskā vidē, tādējādi krietni uzlabojot savu pašsajūtu un vispārējo dzīves kvalitāti. Dzīve laukos un veselīgā vidē, kas reizē sniedz arī visas modernās dzīves iespējas ar internetu un citām priekšrocībām, ir realizējams sapnis. Īpaši Latvijā, kur varam lepoties ar vienu no labākajiem interneta pārklājumiem un ātrumiem visā valstī, kur galvaspilsēta no teju ikviena nostūra ir rokas stiepiena attālumā un kur mūsu daba un tās pirmatnējais skaistums ārzemju tūristiem liek aizrauties elpai.
Foto: No 'Latvijas valsts mežu' arhīva
TOP 5 elpu aizraujošākie koka namiņi pasaulē TOP 5 elpu aizraujošākie koka namiņi pasaulē   (1)
Tērvetes dabas parks – veselīga atpūta visai ģimenei Tērvetes dabas parks – veselīga atpūta visai ģimenei   (1)
Iepazīsti skaistākās Latvijas vietas bez liekiem izdevumiem Iepazīsti skaistākās Latvijas vietas bez liekiem izdevumiem   (4)
Meža veltes bērna attīstībai Meža veltes bērna attīstībai  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.