Iedvesmojošas filmas par dabu

Kuram gan nepatīk izrauties no ikdienas, baudot labu kino? Piedāvājam jums sarakstu ar gana atšķirīgām filmām, kuru stāstus palīdz stāstīt tieši skaistā un neatkārtojamā daba.
Iedvesmojošas filmas par dabu
1
Iespējams, šo filmu noskatīšanās ļaus paraudzīties uz dabu citām acīm un varbūt pat iedvesmos sakravāt mugursomu un doties piedzīvojumos!
Vida Press

Pirmatnībā (Into the Wild)

Šī filma ir balstīta uz patiesiem notikumiem, kurus pasaulei zināmus padarīja Džons Krakauers, sarakstot grāmatu ar tādu pašu nosaukumu. Patiesā stāsta galvenais varonis ir jaunais un daudzsološais Kristofers Makkandless, kurš pēc universitātes absolvēšanas nolemj atstāt aiz muguras visus materiālos labumus un nodoties vientuļnieka dzīvei Aļaskas neskartajā dabā. Kaut arī šī Šona Pena režisētā filma ir salīdzinoši jauna, tā jau ieguvusi kulta statusu un iedvesmojusi cilvēkus visā pasaulē doties ceļā un īstenot savus sapņus.

Mežone (Wild)

Atšķirībā no ierastajām piedzīvojumu filmām šeit galvenajā lomā ir sieviete, kuru atveido aktrise Rīza Viterspūna. Viņas varone, personiskās dzīves problēmu nospiesta, nolemj sevi izaicināt, dodoties 1100 jūdžu garā ceļā. Māte daba filmā atklāj visu savu arsenālu, drosmīgajai sievietei liekot stāties pretī teju visām iespējamajām stihijām. Arī šī filma balstīta uz patiesiem notikumiem.

Mežakuilis un ūdenskrese (Hunt for Wilderpeople)

Šī 2016. gada filma ļauj ielūkoties mazāk pazīstamā pasaules nostūrī – Jaunzēlandē. Stāsts saved kopā itin atšķirīgus varoņus – bāreni un problēmbērnu Rikiju un viņa audžumātes vīru – īgno Heku. Brīdī, kad Rikijam draud atgriešanās sociālo dienestu aprūpē, viņš nolemj slēpties Jaunzēlandes mežu biezokņos. Šī filma pārsteigs gan ar aktieru talantu, gan ar neticami skaistās un neskartās Jaunzēlandes dabas atainojumu.

Grizli cilvēks (Grizzlyman)

Neskaitāmus apbalvojumus slavenajam vācu režisoram Verneram Hercogam nesusi viņa dokumentālā filma par grizli lāču aktīvistiem Timotiju Tredvelu un Eimiju Hugenradu. Abi 2003. gadā mira traģiskā nāvē, krītot par upuriem Aļaskas lāčiem. Šis skumjais stāsts skaidri atgādina par robežu, kuru pārkāpjot, cilvēks tiek pakļauts dabas likumiem.

Planēta Zeme (Planet Earth)

Leģendārā BBC dabas pārraižu veidotāja sera Deivida Atenboro dokumentālo filmu cikls "Planēta zeme" pagājušajā gadā atgriezās pie skatītājiem ar savu otro sezonu. Dokumentālais seriāls parāda mūsu zemes dzīvnieku valsti un citas dabas bagātības visā krāšņumā. Paviesojoties pasaules nostūros, kur valda tikai dzīvnieku valsts likumi. Šīs ir līdz šim visdārgākās dokumentālās pārraides pasaulē, jo tajās izmantotas visjaunākās un kvalitatīvākās tehnoloģijas. Filmas aizraus pat tos skatītājus, kuriem dokumentālās filmas par dabu nekad nav likušās saistošas.

Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā   (13)
Top 7 lielākie pasaules meži. Vai zini, kas tie ir? Top 7 lielākie pasaules meži. Vai zini, kas tie ir?   (6)
Vērtīgi padomi, kā orientēties mežā pēc pazīmēm dabā Vērtīgi padomi, kā orientēties mežā pēc pazīmēm dabā   (3)
Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.