Ienesiet rudens krāšņumu savās mājās

Rudens tuvošanās nereti saistās ar visai drūmu noskaņojumu – vasaras saules siltums lēnām gaist, un tuvākajos mēnešos gaidāmi mākoņaini un slapji laikapstākļi. Taču ātri vien sajūsma atgriežas, redzot to krāšņumu, ko nes rudens nokrāsotās lapas.
Ienesiet rudens krāšņumu savās mājās
1
Lai šo savdabīgo krāšņumu ienestu arī savā mājoklī, ierosinām pāris idejas no rudens veltēm veidotām dekorācijām.
Pixabay


Ienesiet rudens krāšņumu savās mājās
2
Vasaras ziedus nomaina rudens zari. Zaru un ziedu kompozīcija ir vienkāršākais veids, kā savu mājokli padarīt krāšņāku. Atliek vien doties nelielā pastaigā pa tuvāko mežu vai parku vai saplānot veselu brīvdienu draugu izbraucienam dabā. Neaizmirstiet paņemt dārza šķēres, lai noskatītos rudens ziedus vai zariņus salasītu, nekaitējot dabai. Viens no populārākajiem dizaina elementiem rudens noskaņās ir kļavu vai pīlādžu lapas. Pīlādžu zaļais tonis lieliski papildinās kļavas lapas iesārto vai rudens ziedu oranžo nokrāsu. To visu skaisti sakombinējiet košā vāzē un nolieciet uz augstākā plaukta vai palodzes.
Pexels


Ienesiet rudens krāšņumu savās mājās
3
Ķirbis var būt ne tikai kariete. Vāzēm nebūt nav jābūt veidotām no māla, metāla vai stikla. Kāpēc gan neizmantot iespējami vairāk tieši rudens gādātās veltes – vai zinājāt, ka šogad solās būt laba ķirbju raža? Tieši tā, ķirbis var kalpot kā radoša alternatīva vāzei vai svečturim. Gluži kā tradicionālajām Helovīna svētku dekorācijām arī vāžu vai svečturu veidošanai no ķirbjiem ir pavisam vienkārša formula – ar karoti vai metāla pannas lāpstiņu izgrebiet ķirbi, to pilnībā iztīrot to no sēklām. Ja to izmantosiet kā vāzi, tad darbs ir padarīts. Ja tas paredzēts svečtura funkciju pildīšanai, ķirbja sānos izgrieziet vairākus caurumus – tie var būt vienkārši aplīši, savukārt radošākie prāti var izpausties, izgriežot interesantus zīmējumus vai formas.
Pexels


Ienesiet rudens krāšņumu savās mājās
4
Pašu gatavoti paliktnīši. Noteikti būsiet ievērojuši, ka trauku veikalu plaukti arvien tiek papildināti ar koka krūžu paliktnīšiem. Lai nebūtu jāmēro ceļš uz veikalu, kur bieži vien „iesprūstam” uz neplānoti ilgāku (un dārgāku) laiku, dodieties uz mežu un atrodiet kādu prāvāku koka zaru. To pārzāģējiet aptuveni 1 cm biezās ripās, nopulējiet ar smilšpapīru, un jūsu pašu radīts paliktnītis ir gatavs rīta kafijas tasei.
Pexels


Ienesiet rudens krāšņumu savās mājās
5
Mākslas darbi no nobirušajām lapām. Kurš gan bērnībā nepiedzīvoja īstu sajūsmu, meklējot un lasot skaistākās uz zemes nobirušās rudens lapas, ko pēc tam rūpīgi salikt starp grāmatu lapām? Taču gribot negribot pieaugušā vecumā itin visā tiecamies sameklēt praktisko pielietojumu. Tādēļ tā vietā, lai lapas noslēptu grāmatās, izmantojiet tās kā sienas dekorāciju. Uz papīra salīmējiet izžuvušās lapas dažādās krāsu un izmēru kombinācijās un ievietojiet jaunos mākslas darbus bilžu rāmīšos.
Pexels
Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā  
Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā  
Kā noformēt svētku galdu, izmantojot koku un citus dabas materiālus Kā noformēt svētku galdu, izmantojot koku un citus dabas materiālus  
Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.