Interjera dekori no vasaras dabas veltēm

Lai gan veikalu plauktos ir ļoti plašs dažādu dekoru piedāvājums, nekas mājoklī neieviesīs to patīkamo mājīguma un viegluma sajūtu, ko sniedz svaigi saplūktu pļavas ziedu aromāts un košums.
Interjera dekori no vasaras dabas veltēm
1
Šī raksta turpinājumā piedāvāsim pāris idejas, kā itin vienkārši atsvaidzināt mājokli ar viegli pieejamām dabas veltēm.
Pexels


Interjera dekori no vasaras dabas veltēm
2
Izsmalcinātākas gaumes cienītājiem. Vējā plandošās graudzāles jau piepildījušas pļavas, - saplūc pāris garākus smilgu kātus arī savām mājām! Nav vajadzīgs pat kupls pušķis, lai šie graciozie augi izskatītos izsmalcināti cilindriskā, caurspīdīgā vāzē, ko novietot turpat istabas stūrī. Košākam akcentam var pievienot arī kādu rudzupuķi vai magoni.
Pexels


Interjera dekori no vasaras dabas veltēm
3
Skujkoki zari vasaras vakariem. Lai gan skujkoku zari dekorācijās bieži vien atgādina par ziemu, bet tos tikpat veiksmīgi var sakombinēt arī vasarai piemērotā kompozīcijā. Pāris meža zarus ievieto nelielā burciņā, ko papildini ar kādu liepas vai jasmīna zaru, kas piešķirs vasarīgu aromātu un košumu. Savukārt pašu burciņu aptin ar lina lentu, kuru var apsiet ar līdzīgas krāsas lina auklu. Blakus izveido šādu pašu burciņu, kurā var ievietot tējas svecīti, un patīkama vasaras vakara atmosfēra radīta.
Pexels


Interjera dekori no vasaras dabas veltēm
4
Jāņu sajūta visu vasaru. Tautā izslavētās Jāņu zāles nav tikai “vienas dienas padarīšana”. Gan pirms, gan pēc Jāņiem izstaigā kādu plašāku pļavu, kurā var saplūkt dažādus ziedus, stiebrzāles un smilgas. Pļavu puķu dažādība izdabās ikkatrai gaumei, ļaujot kombinēt dažādas krāsas, garumus un kuplumus. Ja mājā valda askētisks iekārtojums, izvēlies smilgas vai stiebru zāles, savukārt radošākā interjerā iederēsies kuplākas kompozīcijas, kurās dominē košās rudzupuķes un margrietiņas. Mājoklī valdīs īsteni vasarīga atmosfēra gan krāsās, gan smaržās.
Pexels


Interjera dekori no vasaras dabas veltēm
5
Pludmales dārgumi. Ne vien pļavas un meži, bet arī mūsu skaistās jūras piekrastes ir pilnas ar dabas veltēm. Piemēram, krastā izskalotie gliemežvāki var pārtapt gan rotās, gan arī skaistās virtenēs, ko piekārt pie mājas nojumes. Ik reizi, vējiņam uzpūšot, šie “zvaniņi” jūras dvesmu ieviesīs arī jūsmājās. Savukārt krastā salasītos akmentiņus, īpaši oļus, var lieliski izmantot vāžu un svečturu dekorēšanai, iegūstot unikālus interjera priekšmetus.
Pexels
Kā noformēt svētku galdu, izmantojot koku un citus dabas materiālus Kā noformēt svētku galdu, izmantojot koku un citus dabas materiālus  
Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā Jaunākās tendences koka izmantošanai interjerā  
Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā Meža veltes, kas noderēs dekorāciju veidošanā  
Koks mājokļa interjerā Koks mājokļa interjerā  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.