Kas jauns Tērvetē?

Ikviens Latvijas iedzīvotājs ar bērniem zina, kādus brīnumus sevī glabā pasakainais Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē. Ne velti, jo trešo daļu parka teritorijas aizņem Pasaku pasaule, kur var sastapt tautā iemīļotus pasaku varoņus – Sprīdīti, Anneli, Ķēniņu un visu rūķu saimi. Neskaitot pasaku tēlus, parks piedāvā daudz aizraujošu aktivitāšu, kur piedzīvojumus gūs gan lieli, gan mazi.
Kas jauns Tērvetē?
1
Laimīgās zemes gaisa takas. Drosmīgākie apmeklētāji aicināti izbaudīt aizraujošu pārgājienu četrus līdz desmit metrus virs zemes. Takas ir darinātas no drošām virvju un koka konstrukcijām, ko noslēdz 200m troses nobrauciens. Takas pastaiga tiek pielīdzināta Sprīdīša ceļojumam uz Laimīgo zemi, un arī šeit ceļā sastapsiet mazā varoņa piedzīvojumus, tiekoties ar Meža māti, Lutausi un pat pašu Nelabo, ko uzveikt pirms došanās tālāk. "To var ikviens!"
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs
Kas jauns Tērvetē?
2
Velosipēdu noma. Tērvetes dabas parka plašumi ir visai apjomīgi – pastaigu kopējais garums sasniedz 35 kilometrus. Tādēļ aktīvākiem interesentiem tiek piedāvāts izpētīt pasakaino mežu, iznomājot kādu no parka nodrošinātajiem velosipēdiem. Tos izmantot var gan bērni, gan pieaugušie, turklāt pieejami ir arī bērnu sēdeklīši, lai braucienu izbaudītu pat mazākie ģimenes pārstāvji. Braucienam pievienoties var arī tikko staigājamo vecumu sasniegušie mazuļi, kas savu ceļu varēs mērot ar kādu no Dip Dap koka ritenīšiem. Kāpēc gan neizbaudīt parka priekus aktīvā braucienā?
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs
Kas jauns Tērvetē?
3
Tērvetes tauriņi. Arī Latvijas mežos var gūt tropu pieredzi, ko nodrošinās zaļā Tērvetes tauriņu māja. To apdzīvo neskaitāmu krāsu un formu tauriņi, kas apburs ar savu krāšņumu. Mājā mitinās arī papagaiļi, un ierīkotajā baseinā savu dzīvi pavada zivtiņas. Turklāt mājas apmeklējums ir vienlīdz izklaidējošs un izglītojošs – ikviens varēs uzzināt daudz jauna par tauriņu dzīvi un paradumiem, kā arī apgūt mitro tropu daudzveidību. Sajūtieties kā ceļojumā uz dienvidu zemēm.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs
Kas jauns Tērvetē?
4
Velkamo ratiņu noma. Tērvetes dabas parks nevienu bērnu neatstās vienaldzīgu – šeit savus piedzīvojumus atradīs ikviena jaunā paaudze. Taču garākas pastaigas var nogurdināt pat aktīvākos bērnus, kas var novest pie niķiem un stiķiem. Tādēļ parkā ir iespējams iznomāt krāsainus velkamos ratiņus, kuros mazie apmeklētāji varēs atpūtināt savas kājas, kamēr vecāki baudīs mierīgu un teju vai sportisku pastaigu. Turklāt ratiņi ir arī lieliska vieta, kur noglabāt līdzpaņemtās somas un piknika piederumus.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs
Pirmās skolas dienas pirmklasnieku Leiputrija Tērvetē Pirmās skolas dienas pirmklasnieku Leiputrija Tērvetē   (1)
Vasaras pasakas Tērvetē Vasaras pasakas Tērvetē  
Ieskats koku skulptūru dārzos Latvijā Ieskats koku skulptūru dārzos Latvijā   (2)
Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē Gaismas pieliets koka tilts – laboratorija Tērvetē   (4)
Pievienot komentāru
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.