Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā

Lieliskai atpūtai kopā ar visu ģimeni iespējams izvēlēties dažādus galamērķus, kur smelties aizraujoša piedzīvojuma garšu un svaigu gaisu, kā arī labi atpūsties. Iepazīsimies ar vairākām aizraujošām atrakcijām – pastaigu vietām koku galotnēs, kas izveidotas Eiropas mežos un kuras ir vērts apmeklēt kopā ar visu ģimeni. Un kāpēc gan nedoties tur, kur svaigs gaiss un zaļojošie koki labvēlīgi ietekmē veselību un pašsajūtu?
Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā
1
Viena no skaistākajām un iespaidīgākajām vietām, kuru noteikti vērts apmeklēt, ir pastaigu taka virs koku galotnēm un milzīgs ovālas formas skatu tornis Vācijas pilsētā Noišonavā Bavārijas Meža nacionālajā parkā. Pastaigu ceļš vijas cauri koku galotnēm 8–25 metru augstumā. Kopējais takas garums ir 1,3 kilometri, un tā ir garākā šāda tipa būve pasaulē. Savukārt olas veidolam līdzīgais skatu tornis slejas 44 metru augstumā, un tajā ierīkots speciāls lifts, lai nokļūšanu augšup atvieglotu arī maziem bērniem, senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
lebenswandeln - Veränderung / cc
Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā
2
Vēl viens lielisks galamērķis ir Kjū karaliskais botāniskais dārzs Londonā (The Royal Botanic Gardens, Kew). Kjū dārzs ir viens no populārākajiem tūrisma objektiem Londonā, un tajā atrodas pasaulē lielākā augu kolekcija (apmēram 30 000 dažādu augu), kā arī viens no pasaulē lielākajiem herbārijiem. Turklāt tajā ir 18 metrus augsts ceļš, kas vijas starp koku galotnēm un kopš savas atvēršanas 2008. gadā kļuvis par vienu no iemīļotākajām parka apmeklētāju atrakcijām.
Alex Liivet / cc


Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā
3
Vācija var lepoties ar skaistu dabu un mežu plašumiem, kas priecē kā acis, tā dvēseli. Vēl viena vieta, kur noteikti būtu vērts paviesoties šajā zemē, ir Proras pilsēta Rīgenas salā. Tur atrodas pasakains novērošanas tornis, kas saules gaismā izskatās teju pēc zeltītas katedrāles. Arī skats, kas paveras no torņa, ir fantastisks. Lai nokļūtu 40 metru augstā torņa virsotnē, jāveic 1250 metru garš ceļš.
Philipp Zieger / cc


Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā
4
Apceļojot Austriju, noteikti vērts pabūt tuvāk dabai, lai ieelpotu spirgto Alpu gaisu. Viena šo šādām vietām ir Zālbaha, kur atrodas tā dēvētais Alpu Zelta vārtu tilts. 200 metru garais trošu tilts kopā ar taku, kas vijas cauri meža galotnēm, veido aptuveni vienu kilometru garu pastaigu distanci.
Roman Königshofer / cc


Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā
5
Arī tepat netālu – Lietuvā – jau no šī gada vasaras tūristiem būs pieejams pavisam jauns pastaigu ceļš starp koku galotnēm, kas atradīsies 60 kilometru attālumā no Paņevežas Viļņas virzienā, nelielajā pilsētā Anīkščos. Šī taka radīta jaunā un unikālā projekta – pastaigu parka "Lajų tako komplekso" – ietvaros, ko paredzēts atklāt jau 2015. gada jūnijā.
Lee Fenner / cc


Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā
6
Lai pastaigātos vairākus metrus virs zemes, nemaz nav jādodas ārpus Latvijas – Tērvetes dabas parkā jau šī gada maijā starp augstajām, 300 gadus senajām priedēm 10 metru augstumā tiks atvērta Sprīdīša piedzīvojumu taka. Tajā gan lieliem, gan maziem būs iespēja doties Sprīdītim pa pēdām un izjust gluži tādus pašus piedzīvojumus kā Annas Brigaderes radītajam tēlam. Turklāt papildus pastaigai gaisā ir iespēja rotaļāties Pasaku pilī un maldīties Labirintā, kā arī uzkāpt vienā no dižākajiem koka skatu torņiem Latvijā, kas jau no 20. marta ir atvērts apmeklētājiem. Palūkojies no augšas uz Tērveti – Sprīdīša laimīgo zemi! Vairāk informācijas par Tērvetes dabas parku un jauno pastaigu taku var meklēt mammadaba.lv vai sociālā tīkla ‘Facebook’ lapā.
Latvijas valsts mežu arhīvs
Ko nozīmē dzīvot laukos un gatavot savu pārtiku? Ko nozīmē dzīvot laukos un gatavot savu pārtiku?   (12)
Nesam Latvijas vārdu pasaulē - koka mājas Nesam Latvijas vārdu pasaulē - koka mājas   (7)
Top 7 lielākie pasaules meži. Vai zini, kas tie ir? Top 7 lielākie pasaules meži. Vai zini, kas tie ir?   (6)
Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas? Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas?   (2)
Iepazīt koku Mežaparka izstādē Iepazīt koku Mežaparka izstādē  
Aizraujoši meža muzeji Latvijā Aizraujoši meža muzeji Latvijā   (3)
Gardas meža veltes tavam zāļu skapītim Gardas meža veltes tavam zāļu skapītim  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.