Sabiedriskais transports ar koksnes dīzeļdegvielu

Mūsdienās arvien aktuālākas kļūst diskusijas par videi draudzīgākiem pārvietošanās līdzekļiem. Somija šai tēmai pievērsusi pastiprinātu uzmanību, veidojot videi draudzīgu sabiedrisko transportu. Somijā testa braucienos jau devušies pilsētas autobusi, kuru degvielas tvertnē ielieta no koksnes iegūta dīzeļdegviela "UPM BioVerno", kas ir videi draudzīga. Helsinku reģiona transporta institūcija vēlas panākt, lai līdz 2025. gadam CO2 emisiju līmenis Helsinku reģiona pilsētas satiksmē tiktu samazināts par 90%.
Sabiedriskais transports ar koksnes dīzeļdegvielu
1
Atjaunojamā dīzeļdegviela. „UPM BioVerno" degvielas pārbaudes tiek veiktas, izmantojot četrus identiskus „Volvo" Euro VI klases autobusus ar efektīviem zema emisijas līmeņa dzinējiem. Divos autobusos tiek izmantota atjaunojamā dīzeļdegviela, bet abos pārējos – parastā fosilā dīzeļdegviela. Pētījuma laikā šo autobusu tehnisko stāvokli pārbaudīs Somijas Tehniskās pētniecības centrs un autobusu ražotājs „Volvo".
www.upm.fi
Sabiedriskais transports ar koksnes dīzeļdegvielu
2
Izcili rezultāti. „UPM BioVerno" dīzeļdegviela jau iepriekš tikusi pētīta dažādās dzinēju un transportlīdzekļu pārbaudēs, kas veiktas dažādos pētniecības centros, un pašu autoparka pārbaudēs. Līdz šim visi iegūtie rezultāti ir bijuši izcili. Pētījumi apliecina, ka „UPM BioVerno" darbojas kā augstākās kvalitātes dīzeļdegviela un būtiski samazina izplūdes gāzu emisijas, salīdzinot ar tradicionālo fosilā kurināmā dīzeļdegvielu.
www.upm.fi


Sabiedriskais transports ar koksnes dīzeļdegvielu
3
Videi draudzīgs transports. Projekts uzsākts ar mērķi pārbaudīt jauno, no koksnes gatavoto dīzeļdegvielu, nākotnē aizstājot ar fosilo kurināmo ar modernām zema emisijas līmeņa biodegvielām, tādējādi izveidojot videi draudzīgāku sabiedrisko transportu. Projekts norit sadarbībā ar Helsinku reģiona transporta institūciju un Somijas Tehniskās pētniecības centru.
www.upm.fi


Sabiedriskais transports ar koksnes dīzeļdegvielu
4
Nākotnes mērķi. Lai samazinātu CO2 emisiju līmeni, Helsinku reģiona pilsētas satiksmē, plānots līdz 2020. gadam visos dīzeļdegvielas autobusos izmantot tikai atjaunojamo dīzeļdegvielu. Līdzīgi mērķi ir izvirzīti daudzās Eiropas Savienības pilsētās.
www.upm.fi
Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā  
Latvijā biežāk sastopamo koku dziednieciskās īpašības Latvijā biežāk sastopamo koku dziednieciskās īpašības   (3)
Pieci iemesli, kāpēc māju būvēt tieši no koka Pieci iemesli, kāpēc māju būvēt tieši no koka   (2)
Kāpēc bērna attīstībā labāk izmantot tieši koka rotaļlietas? Kāpēc bērna attīstībā labāk izmantot tieši koka rotaļlietas?  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.