Skaistas vietas visā pasaulē, kur baudīt zelta rudeni

Septembrī, kad dienas kļūst arvien pelēcīgākas un dzestrākas, pamazām sāk krāsoties arī pirmās lapas kokiem. Zelta rudens Siguldā ik gadu vilina un pulcē tūkstošiem rudens krāsu medniekus. Šoreiz piedāvājam ielūkoties, kāds izskatās zelta rudens citviet pasaulē.
Skaistas vietas visā pasaulē, kur baudīt zelta rudeni
1
Nara, Japāna. Rudens Japānā ir tikpat krāšņs kā ķiršziedu laiks pavasarī. ‘Kouyou’ jeb rudens lapas var redzēt visā valsts teritorijā – no ziemeļiem līdz pat dienvidiem. Īpaši skaista ir senā Naras pilsēta, kas atrodas vien neliela brauciena attālumā ar vilcienu no Kioto pilsētas.
Malcolm Browne / cc
Skaistas vietas visā pasaulē, kur baudīt zelta rudeni
2
Dīna meži Lielbritānijā. Šī senā meža zeme Glosteršīrā savulaik bija pazīstama ar karaliskajiem medību laukiem un ar tur augošajiem kokiem, kas tika izmantoti karakuģu darināšanai. Mūsdienās šī vieta ir kā radīta rudens lapu vērošanai – ozoli, dižskābarži un kastaņi rada fantastisku ansambli, iekrāsojot mežu zeltaini dzeltenīgos toņos. Turklāt mežs ir lieliski piemērots pastaigām un riteņbraukšanai.
Jayt74 / cc


Skaistas vietas visā pasaulē, kur baudīt zelta rudeni
3
Luāras ieleja Francijā. Viens no skaistākajiem laikiem, kad doties uz Luāras ieleju, noteikti ir rudens – brīdis, kad vīnogulāju lapas iegūst skaisti dzeltenu un brūnganu nokrāsu. Spilgto rudens krāsu buķeti papildina neskaitāmie ražas novācēji, kuru savāktās vīnogas pārtaps gardā vīnā.
anne arnould / cc


Skaistas vietas visā pasaulē, kur baudīt zelta rudeni
4
Huangšanas kalni Ķīnā. Huangšanas kalni nenoliedzami ir labākā vietā Ķīnā, kur baudīt krāšņo rudeni. Kalnu virsotnes klāj koki, kas oktobrī iemirdzas spilgti sarkanos toņos, pulcējot cilvēku pūļus no Pekinas un Šanhajas, kuri ik gadu tīko šo ainavu iemūžināt fotogrāfijās.
Carlos Adampol Galindo / cc


Skaistas vietas visā pasaulē, kur baudīt zelta rudeni
5
’Dandenong Ranges’ nacionālais parks Austrālijā. Lai gan rudens Austrālijā iestājas jau martā, zeltainās koku lapas tur ir ne mazāk krāšņas kā pie mums. Tāpēc zeme, kas parasti saistās ar smilšainām pludmalēm, zeltainu iedegumu un saules pielietu okeānu, neliks vilties arī rudens krāsu mīļotājiem. Īpaši piemērota vieta tā izbaudīšanai ir ‘Dandenong Ranges’ nacionālais parks, kas atrodas netālu no Melburnas.
Sergiojoshua / cc


Skaistas vietas visā pasaulē, kur baudīt zelta rudeni
6
Baltie kalni Ņūhempšīrā, ASV. Bagāto rudens ainavu vērošana apvienojumā ar mieru un klusumu rodama Baltajos kalnos Ņūhempšīrā, ASV. Oktobra sākumā tas ir iedvesmas pilns pārgājiens starp sarkani kvēlojošajām kļavu lapām!
Werner Kunz / cc
15 pasaulē maģiskākās vietas, ko apdzīvo cilvēki 15 pasaulē maģiskākās vietas, ko apdzīvo cilvēki   (7)
Vai tiešām tā ir mūsu Zeme? Elpu aizraujoši skati no kosmosa Vai tiešām tā ir mūsu Zeme? Elpu aizraujoši skati no kosmosa   (3)
Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā   (1)
Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas? Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas?   (2)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.