Stāsta varonis – mežs

Ikkatram no mums reiz gadījies aizdomāties par to, cik patiesībā apburošs ir mežs un dzīve tajā. Tādēļ zaļajiem kokiem piepildītā vide nereti kalpojusi par iedvesmu dažādiem stāstiem – kā filmās, tā grāmatās.
Stāsta varonis – mežs
1
Šajā rakstā apkopojām pāris stāstu gan lieliem, gan maziem, kuru galvenais varonis ir mežs.
Unsplash


Stāsta varonis – mežs
2
"Meža meitas", Sanita Reinsone: Šī grāmata sniegs pavisam citu skatījumu uz meža takām, atklājot patiesus vēsturiskus stāstus par Latviju Otrā pasaules kara beigās. Šajā grāmatā autore atspoguļojusi mežus un purvus kā patvērumu tūkstošiem cilvēku, kas bēga no politiskās varas un apspiestības. Latvijas Universitātes pētniece Sanita Reinsone ir uzklausījusi un apkopojusi 12 sieviešu jeb meža meitu stāstus par pārdzīvoto mežos un purvos nacionālo partizānu kara laikā.
Pexels


Stāsta varonis – mežs
3
"Koku slepenā dzīve. Ko jūt un kā cits ar citu sazinās koki - ieskats apslēptā pasaulē”, Pēteris Vollēbens: Vācu mežzinis Pēteris Vollebēns ir radījis visnotaļ interesantu skatījumu uz to, kā koki atšķiras pēc tiem piemītošajām īpašībām. Piemēram, autors apgalvo, ka dižskābarži ir huligāni, savukārt vītoli – individuālisti. Grāmatā aprakstīts, kā kokiem piemīt jūtas un atmiņas, kas kopumā veido to raksturu. Turklāt tie arī savā starpā sazinās caur saknēm, kas veido internetam līdzīgu sakaru tīklu. Mežzinis pamato savas grāmatā iekļautās atziņas ar patiesiem zinātnieku atklājumiem, kā arī paša novērojumiem. Tādējādi grāmata ir nevis pasaka, bet gan pamatota un aizraujoša teorija par to, cik patiesībā dzīva ir daba mums apkārt.
Unsplash


Stāsta varonis – mežs
4
"Apburtais mežs”, Enida Blaitona: Mazākajiem lasītājiem ir vērts atvērt šīs grāmatas lapaspuses, lai kopīgi ar Džo, Betu un Freniju nokļūtu pavisam jaunā brīnumu pasaulē. Šis stāsts vedīs tā lasītāju līdzi varoņiem, kas iepazīs tādus tēlus kā omulīgo Mēnesseju, jauko Zīdmati un amizanto Kastroļvīru. Grāmata būs lielisks fantāzijas avots, kas piepildīts ar jautriem atgadījumiem, asprātīgām vārdu spēlēm un neiedomājamiem notikumiem, ko redzēt var vien sapņos.
Pexels


Stāsta varonis – mežs
5
"Monika un Mežs”, Signe Kvasova: Latvijā atzinību izpelnījies stāsts par meiteni Moniku, kas savā dzīvē nav pieredzējusi neko aizraujošu un dienas pavada vienmuļā noskaņā. Taču viss mainās dienā, kad meitene kopā ar savu suni Benu nokļūst brīnumainā pasaulē – Mežā. Šeit varone satiek nostāstiem bagāto Meža veci un Mežsargu, mirdzošas suņusēnes, skraidošus kokus un kustīgus krūmus. Šajā mežā piedzīvojumi un dīvainības ir sastopami ik uz soļa, radot fantastisku un radošu stāstu jaunajiem lasītājiem.
Pixabay
Vasaras pasakas Tērvetē Vasaras pasakas Tērvetē  
Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!' Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'  
Vilkači, maldugunis un citi mošķi, kas mīt Latvijas mežos Vilkači, maldugunis un citi mošķi, kas mīt Latvijas mežos  
Jautras un izglītojošas spēles bērniem, lai izzinātu mežu Jautras un izglītojošas spēles bērniem, lai izzinātu mežu  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.