Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas ražoti tepat Latvijā

,
Mēs Latvijā varam lepoties ne vien ar skaistu dabu, mežiem un dzīvniekiem, bet arī cilvēkiem, kuri ar savām zelta rokām spēj radīt unikālas lietas, iedvesmojot arī citus darīt vairāk. Šajā reizē pastāstīsim Jums par dažiem Latvijā ražotiem koka izstrādājumiem un to radītājiem, kas ar saviem darbiem spējuši uzrunāt ne vien cilvēkus Latvijā, bet arī ļaudis, kas mīt tālu aiz mūsu valsts robežām.
Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas ražoti tepat Latvijā
1
Par koka dizaina priekšmetu ražotnes „Cevoul“ radīto produktu - dizaina koka tauriņiem - droši vien būs dzirdējis ne viens vien Latvijas iedzīvotājs. Jaunie koka tauriņu dizaineri idejas smēlušies no neaprakstāmā dabas skaistuma un unikālās Latvijas kultūras, kas padara mūsu valsti īpaši pievilcīgu. Liela loma koka tauriņu ražošanā ir arī Latvijas etnogrāfiskajiem simboliem - daži dizaini ir papildināti ar gravētiem rakstiem, kuri atrodami Latvijas nacionālajā tautastērpā.
Publicitātes foto
Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas ražoti tepat Latvijā
2
Zīmola „Volfwood” ražotās koka aproču pogas ir īsts roku darbs, un tās pārsvarā gatavotas no pašu atrasta koka. Aproču pogas tāpat kā pārējie zīmola izstrādātie aksesuāri - kaklasaites adatas, auskari, sprādzes, elegantas pildspalvas un citas lietas - tiek gatavoti īstā galdnieka darbnīcā un eļļoti ar dabīgu eļļu, nevis sintētisku laku vai krāsu. Visos produktos ir ielikts neviltots radīšanas prieks un mīlestība pret koku kā Latvijai raksturīgu materiālu, kas, protams, atspoguļojas arī gala rezultātā.
Publicitātes foto


Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas ražoti tepat Latvijā
3
„MARA” zīmola koka saulesbrilles un optiskās brilles ir unikāls meistardarbs, lolots un auklēts no krāšņiem koku stumbriem. Tas ir milzīgs enerģētisks spēks un neatkārtojams koksnes zīmējums. Krāsas, raksti, pieskāriens un materiāla siltums - viss 100% dabīgs. Koka saulesbriļļu un koka ietvaru ideja radās tālajā 2010.gadā, bet pats uzņēmums tapis 2013.gadā, kad kopā sanāca radoša optiķu, dizaineru un optometristu komanda.
Publicitātes foto


Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas ražoti tepat Latvijā
4
Šis dziedātājai Lady Gaga speciāli radītais avangardiskais tērps ir izcils piemērs latviešu radošu spēju apliecinājumam un spējai konkurēt pat ar pazīstamu pasaules dizaineru radītājiem kostīmiem. Tērps tika radīts 2012.gadā par godu Lady Gaga koncertam, kurš tūres „The Born This Way Ball” ietvaros 23.augustā izskanēja Mežaparka estrādē. Kostīma idejas autori bija trīs jaunie Latvijas dizaineri - Latvijas Mākslas akadēmijas studenti Kristaps Priede, Renāte Vītola un Rasma Pušpure, cenšoties savā darbā iedzīvināt Lady Gaga īpašo temperamentu un unikalitāti. Vēlāk darbs bija apskatāms Mežaparka estrādes telpās, izstādes „Iepazīsties – koks!” ietvaros.
Publicitātes foto
Vai pārceļoties no pilsētas uz mājiņu laukos varēsi dzīvot dabiskāk? Vai pārceļoties no pilsētas uz mājiņu laukos varēsi dzīvot dabiskāk?   (6)
Dabiskums mūsu mājās jeb tiešās pirkšanas pulciņu bums Latvijā Dabiskums mūsu mājās jeb tiešās pirkšanas pulciņu bums Latvijā   (4)
Meža veltes un gardumi tavā virtuvē Meža veltes un gardumi tavā virtuvē  
Skaistākie meža zvēri Latvijā - kas viņi ir? Skaistākie meža zvēri Latvijā - kas viņi ir?   (6)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.