Vasara sākas Zemgalē

Zemgale šķiet tik sasniedzama, un tā arī ir! Tādēļ piedāvājam idejas vienas dienas izbraukumam, kura laikā var ne vien izstaigāt dabas takas, bet arī iepazīt šo vietu vēsturisko mantojumu un kaut mazliet ieskatīties, kā reiz ir bijis. Atliek vien doties ceļā!
Vasara sākas Zemgalē
1
Kartavkalna dabas taka. Šeit reiz bijis sens zemgaļu pilskalns, bet tagad tam blakus ir atjaunota senlatviešu apmetne, kur var uzkāpt sargtornītī un izložņāt citas interesantas vietas. Līdzās ir no koka veidots spēļu laukums bērniem un ugunskura vieta. Te atradīsiet gan majestātiskus vecus kokus, gan kāpnes, kas ved gravā un paver brīnišķīgu skatu uz mazās upītes līkločiem, gan bebru nedarbus. Un pa taku no Kartavu kalna var aiziet līdz pat Jaunpilij.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Vasara sākas Zemgalē
2
LVM Pokaiņu mežs. LVM Pokaiņu mežs ir neparasta vieta, ar ko saistās dažādi nostāsti un kur atrodamas īpašas, citur neredzētas ainavas. Ieejot Pokaiņu mežā, pārņem sajūta, ka esi nokļuvis apburtā pasaku mežā – te stāvos pauguros un ieplakās atrodami dažādu izmēru un formu akmeņi. Daudzviet ir pat veselas akmeņu kaudzes, vaļņi un krāvumi. Šī ir īstā vieta nesteidzīgai pastaigai, kur izvēdināt galvu no pilsētas steigas un kārtīgi saelpoties vasaras smaržas pasakainā un tīrā mežā tā, lai pietiek arī dzestrajam rudenim un garajai ziemai.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Vasara sākas Zemgalē
3
Zaļenieku dabas parks. Baroka stilā celtā Zaļenieku Bīrona medību pils jau kopš uzcelšanas bijusi vietējās kultūras un saviesīgas dzīves centrs. Šodien dzīvīgumu vieš savulaik uzceltā skola, muiža un parks. Zaļenieku muižas parkā izveidotas vairākas marķētas pastaigu takas, kas rāda gleznainu ainavu un piedāvā nelielas šķēršļu joslas. Savukārt informācijas stendos var izlasīt par dabas vērtībām – vairākiem unikālu sugu kokiem un dižkokiem.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs


Vasara sākas Zemgalē
4
Ložmetējkalns. Ložmetējkalns ar stalto skatu torni ir ļoti atšķirīga apskates vieta, kur iepazīt gan dabas vērtības, gan vēstures nostāstus. Šeit saglabājušās unikālas un skaudras liecības par Pirmā pasaules kara nocietinājumiem un šajā vietā notikušajām Ziemassvētku kaujām. Izstaigājiet meža takas, kur starp saulē piesilušajām sūnām un kokiem vibrē siltais gaiss, bet paēnā nobriedušas gardas mellenes. Uzkāpiet skatu tornī, no kura var saskatīt Slokas papīrfabrikas torni, jūru un pat Jelgavu. Mežā atradīsiet arī vairākas piemiņas vietas brašajiem strēlniekiem.
AS "Latvijas valsts meži" arhīvs
Dendroloģiskie jeb mākslīgi veidotie parki Latvijā Dendroloģiskie jeb mākslīgi veidotie parki Latvijā  
Apceļo Latviju – interesantas pilis, muižas un parki mūsu zemē Apceļo Latviju – interesantas pilis, muižas un parki mūsu zemē   (3)
Latvijas dabas dārgumi - nacionālie parki Latvijas dabas dārgumi - nacionālie parki  
Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā   (1)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.