Ziemassvētku ieskaņas aktivitātes

Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā brīnuma un sirdssiltuma dzirksts iemājo teju ikvienā sirdī. Bērni to var piepildīt, kopīgi darbojoties vides meistarklasēs, izzinot meža un dabas vērtību vai darinot svētku rotājumus pašu rokām, savukārt pieaugušie, čakli darbojoties čiekuru, sēklu un citu dabas velšu pasaulē, negaidot var radīt brīnumus, kas "sildīs" māju un tuvinieku sirdis. Piedāvājam ielūkoties svētku gaidīšanas aktivitātēs, kas pilnā sparā rit AS "Latvijas valsts meži" atpūtas objektos.
Ziemassvētku ieskaņas aktivitātes
1
Vides meistarklases LVM dabas parkā Tērvetē. Mazākajiem brīnumu radītājiem un naskākajiem prieka vairotājiem – pirmsskolas vecuma bērniem un 1.–2. klases audzēkņiem – ir sagatavotas īpašas vides darbnīcas, kurās kopā ar Rūķu ciema iemītniekiem varēs uzklausīt aizraujošus stāstus programmā "Zem eglītes mazs...", apgūt zinības par koksni un atklāt citus meža gudrību noslēpumus. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 28309394 vai 63726212, vēl ir brīvas vietas uz darbnīcām līdz 8. decembrim. Savukārt ģimenes ar bērniem un dabas draugi, kas uz vides darbnīcām nedodas, allaž tiek gaidīti ciemos, lai izstaigātu parka takas un sasveicinātos ar parkā mītošajiem pasaku tēliem.
AS "Latvijas valsts meži"


Ziemassvētku ieskaņas aktivitātes
2
Vainagu pīšana un rotāšana LVM Kalsnavas arborētumā. Kā pagatavot krāšņu, īpašu un tikai savu Adventes vainagu vien no dabas materiāliem? To dažāda vecuma skolēni līdz 11. decembrim var atklāt radošajās darbnīcās LVM Kalsnavas arborētumā – neparasto koku dārzā. Kopā ar pieredzējušiem arborētuma rūķiem ikviens skolēns varēs apgūt vainagu darināšanas pamatus un atklāt dažnedažādos čiekurus, kas izmantojami vainagu dekorēšanā. Skolēnu grupām iepriekš jāpiesakās pa tālruni 27841099 vai 28784290.
AS "Latvijas valsts meži"


Ziemassvētku ieskaņas aktivitātes
3
Svētku noskaņu darbnīcas LVM Jaunmoku pilī. 4. decembrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 LVM Jaunmoku pils Kolonnu zāle pārvērtīsies par čaklo burvju pulcēšanās un svētku meistardarbu uzburšanas vietu. Ikvienam interesentam pieredzējušas ainavu arhitektes un floristes vadībā būs iespēja radīt savu īpašo svētku rotājumu no dabas materiāliem – telpu dekoru no čiekuriem, niedrēm un citiem viegli pieejamiem, ierastiem un neparastiem dabas materiāliem. Par nepieciešamajiem materiāliem jau apdomāts, jāapbruņojas tikai ar prieku! Vairāk informācijas – 26187442 vai info@jaunmokupils.lv.
AS "Latvijas valsts meži"


Ziemassvētku ieskaņas aktivitātes
4
Meža gudrības LVM Pokaiņu mežā. "Latvijas valsts mežu" Pokaiņu mežā no 12. līdz 16. decembrim risināsies Ziemassvētku nedēļa – "Meža gudro iemītnieku Ziemassvētku stāsti" pirmsskolas vecuma bērniem un skolēniem līdz 6. klasei. LVM Pokaiņu mežs jau izsenis slavens ar meža gudrību glabātājiem, kas neskopojušies ar viediem padomiem. Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā šeit sastopama Augu burve, Uguns vīrs, Degunrūķis, protams, arī Ziemassvētku vecītis, kas iepriecinās mazos meža ciemiņus. Darbnīcām lūgums pietiekties pa tālruni 26472202.
AS "Latvijas valsts meži"
Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm Interesanti svētku rotājumi no koka un citām meža veltēm  
'Koks ir visur' – sešas lietas, kuru sastāvā atrodams koks 'Koks ir visur' – sešas lietas, kuru sastāvā atrodams koks   (1)
Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā Septiņas idejas aktīvai atpūtai ziemā  
Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā Septiņi fakti, ko, iespējams, nezināji par mežiem Latvijā   (13)
Meža dzīvnieku pēdas sniegā Meža dzīvnieku pēdas sniegā   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.