Foto: Vida Press
Trešdien, 29. aprīlī, 45 gadu jubileju svin Holivudas aktrise, režisora Kventina Tarantino mūza Uma Turmena (attēlā).

Umas Karunas Turmena filmogrāfijā ir vairāk nekā 50 lomu, un savas karjeras laikā viņa ir filmējusies visdažādāko žanru kinolentēs, sākot no romantiskām komēdijām un drāmām līdz zinātniskās fantastikas un asa sižeta grāvējiem.

Filmēties Uma sāka astoņdesmito gadu vidū, bet pasaules slavu viņai atnesa darbs Kventina Tarantino filmā Pulp Fiction, kas uz ekrāniem nonāca 1994. gadā un atnesa aktrisei pagaidām vienīgo "Oskara" nomināciju par labāko otrā plāna lomu.

Deviņdesmitajos viņa piedalījās virknē citu kinoprojektu, un aktrises fani noteikti atceras viņas tēlojumu filmās Batman&Robin, Gattaca, Les Miserables un citās, bet lielu kinolomu, par kurām runātu visi, šajā laikā Turmenai nebija.

Tad atkal uzradās Tarantino, kurš viņu uzaicināja spēlēt galveno lomu Kill Bill filmās, kas uz ekrāniem nonāca 2003. un 2004. gadā. Kareivīgās un atriebties kārās Līgavas un Beatrikses Kido lomas viņai atnesa divas "Golden Globe" nominācijas, kā arī atsvaidzināja viņas popularitāti.

Protams, ik pa brīdim tiek mēļots par to, ka, iespējams, taps Kill Bill trešā daļa, bet ne Turmena, ne Tarantino šo ziņu nav apstiprinājuši. Tikpat enerģiski ik pa brīdim uzplaiksnī runas par abu mīlas sakaru, bet arī šajā jautājumā skaidrības nav.

Tarantino savulaik koķeti norādījis, ka šo ziņu nedz apstiprina, nedz noliedz, bet Turmena pērn, kad atkal uzvirmoja runas, ka nu jau gan režisors un viņa mūza beidzot sagājuši kopā, medijiem stāstīja, ka abu attiecības ir tādas pašas, kā bijušas līdz šim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!