Svētdien, 18. decembrī, 99 gadu vecumā mirusi piecdesmito gadu kino leģenda, viena no pēdējām Holivudas zelta laikmeta zvaigznēm – ungāru izcelsmes aktrise Ža Ža Gabora.

"Variety", atsaucoties uz Gaboras publicistu Edu Loci, vēsta, ka 99 gadus vecās aktrises dzīvība izdzisusi svētdienas pēcpusdienā. Gabora mirusi savās mājās.

Savas slavas laikos Gabora bija žilbinoša skaistule, bet lielāku uzmanību par viņas profesionālajiem sasniegumiem izpelnījās aktrises saviesīgā un privātā dzīve.

Viņa bija precējusies deviņas reizes, un savulaik Gabora arī nav slēpusi, ka otrā laulība – ar viesnīcu biznesa "haizivi" Konrādu Hiltonu – bija balstīta uz finansiālu aprēķinu.

1936. gadā Gabora ieguva "Mis Ungārijas" titulu.

Starp zināmākajām Gaboras lomām ir darbs filmā "Moulin Rouge", par ko viņa 1952. gadā saņēma atzinīgas atsauksmes un kas viņu padarīja par sava laika seksa simbolu, kā arī loma filmā "Lili" 1953. gadā. Savas karjeras ziedu laikos viņa nospēlēja vairāk nekā 30 kinodarbos, bet filmēšanos pameta aizvadītā gadsimta deviņdesmito gadu vidū.

Ža Ža Gaborai bija viena atvase – 1947. gadā pasaulē nāca viņas meita Frančeska, bet šo bērnu aktrise nekad nav mīlējusi. Savā autobiogrāfijā "One Lifetime Is Not Enough" viņa atklāja, ka bērns ieņemts vardarbīga dzimumakta rezultātā, kad viņu izvarojis otrais vīrs Hiltons. 2005. gadā aktrise pret savu atvasi par vērsās tiesā, apsūdzot viņu zādzībā un krāpšanā.

2015. gada janvārī Frančeska 67 gadu vecumā mira, bet mātei, baidoties par viņas trauslo veselības stāvokli, skumjo vēsti noklusēja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!