Foto: Mango

Pēdējo mēnešu laikā par modes kliedzienu daudzu sabiedrībā populāru sieviešu vidū kļuvusi Bikrama jeb karstā joga – šo nodarbību veidu iecienījusi arī Teātra observatorijas aktrise un pasākumu vadītāja Agnese Zeltiņa (attēlā).

Sarunā ar izklaides portālu Mango Zeltiņa pastāstīja, ka Bikrama jogas vingrojumi, kas tiek izpildīti +40,6 grādu karstā telpā, no daudzu dažādu nodarbību piedāvājuma viņai šķitis vispiemērotākais.

"Esmu izmēģinājusi ļoti daudzus nodarbību veidus, bet šis man vienkārši der, jo karstums nesagādā diskomfortu, kāds varētu rasties cilvēkiem, kuriem nepatīk pirtis un saunas," stāsta aktrise.

Reiz gan vienas nodarbības laikā karstums bijis pārsniedzis normu par sešiem grādiem. "Tad likās, ka ir nepanesami, bet, ja ir stipra sirds, var izturēt," uzskata aktrise, kuras pašas fiziskā forma karstās jogas ietekmē ir uzlabojusies.

"Šis jogas veids uzlabo saišu veselību, jo man ir traumēti abi meniski un ir problēmas ar muguras lejasdaļu, bet jūtu, ka nodarbības man palīdz," atzīst Zeltiņa un paskaidro, ka Bikrama nodarbības uzlabo vielmaiņu un izvada toksīnus, kā arī apasiņo iekšējos orgānus, dziedē prātu, trenē lokanību un izturību.

"Nodarbības laikā izdzeru aptuveni pusotru litru ūdens, un ļoti daudz šķidruma sviedros tiek arī zaudēts - nodarbības laikā izsvīstu līdz tādam līmeni, kas sviedri tek pa matu galiņiem uz dvieļa, kas uzklāts jogas paklājam," stāsta aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!