Foto: Privātais arhīvs
Latviešu izcelsmes aktrise un modele Aija Tērauda (attēlā), kura jau labu laiku par savu dzīvesvietu izvēlējusies ASV, šobrīd gatavojas kādas filmas uzņemšanai Maiami, tāpēc īpaši piedomā pie labas formas uzturēšanas.

"Filmēšana Maiami notiks augustā, un tagad man vajag speciāli notievēt dēļ šīs pilsētas specifikas - visas Maiami topošās filmas un seriāli tiek uzņemti Sautbīčā, kur parasti visi staigā un skraida peldkostīmos, tā kā ir jādomā par formu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Tērauda.

Kā sev piemērotāko aktrise atradusi proteīnu diētu - brokastīs un vakariņās viņa regulāri lieto no speciāla pulvera pagatavotus proteīnu kokteiļus, kas papildināti ar ogām.

"Pusdienās es apēdu obaltumvielu omleti vai arī salātus ar zivīm. Esmu sapratusi, ka proteīnu diēta muskuļiem palīdz izskatīties daudz labāk, un veidojas muskuļu reljefs," novērojumos dalās Tērauda.

"Esmu mēģinājusi diētas tikai no dārzeņiem un augļiem, bet tad mans ķermenis vairāk sapampst un neizskatās tik labi kameras priekšā - parasti kamera dod plus piecus līdz septiņus kilogramus, un tādēļ es cenšos būt labā formā," neslēpj Tērauda.

Aktrisei nav svešas arī tā saucamās "avārijas diētas", ko sievietes mēdz ievērot, lai steidzīgi atbrīvotos no dažiem liekiem kilogramiem pirms nozīmīgiem pasākumiem.

"Mana superātrā diēta ir vienu nedēļu neēst vakariņas. Vēders pazūd uzreiz. Tiesa, šai diētai ir arī nelāgs blakusefekts, jo visu laiku jādomā par ēdienu. Kad aizej uz kādu pasākumu, pēc vienas izdzertas alkohola glāzes viss gribasspēks pazūd, un sākas pilnīgi visu ēdienu pēc kārtas nogaršošana, tāpēc no alkohola šajā gadījumā jāizvairās pilnībā," atklāj Tērauda.

"Es sevi pastāvīgi uzturu ļoti labā fiziskā formā, regulāri nodarbojos ar jogu, kad sanāk laiks, skrienu pa parku vienu stundu dienā. Man ļoti patīk fiziskie treniņi svaigā gaisā, jo pēc tiem es jūtos daudz labāk un mans organisms priecājas par laiku, ko atvēlu tam svaigā gaisā," stāsta Tērauda.

Tāpat divas reizes nedēļā aktrise apmeklē ķīniešu cīņas mākslas vušu nodarbības, kuru laikā apgūtās prasmes noder arī filmējoties. Nodarbības notiek Manhetenas Čainataunā, un tās vada treneris, kurš sagatavojis amerikāņu aktrisi Zoju Saldanu filmai Avatars.

"Es arī spēlēju tenisu un apmeklēju deju stundas. Man ļoti patīk būt aktīvai, jo tad es jūtos daudz reižu labāk. Vēl es apmeklēju dažādas pirtis un SPA, kur ir baseini, džakuzi. Pēc pirts mana āda izskatās ļoti labi," lepojas Tērauda.

Arī par ādas labsajūtu aktrise rūpējas nepārtraukti - viņa regulāri apmeklē kosmetologu un taisa dažādas sejas procedūras, priekšroku dodot ekoloģiskie tīriem kosmētikas produktiem un sejas kopšanas līdzekļiem, piemēram, māla vai mājās gatavotām medus maskām.

"Parasti arī ķermeņa ādu es kopju ar ekoloģiski tīrām eļļām un krēmiem. Man patīk lietos kokosriekstu eļļu ādai, kas patiešām man palīdz," noslēpumos dalās Tērauda un pastāsta arī par saviem sasniegumiem kino jomā.

"Aktrises karjera Ņujorkā iet uz priekšu ļoti lēmām, un man ir patiešām liels prieks, ka kustība ir notikusi," atzīst Tērauda, kura epizodiskās lomās filmējusies tādos seriālos kā Boardwalk Empire, Mildred Pierce, Gossip Girl, Royal Pains un citos, kā arī vairākās īsfilmās un citos projektos.

"Esmu ļoti priecīga par visām iespējām, ko man piedāvā Amerika, Ņujorka, Holivuda un visa kinoindustrija. Tajā gan viss vienmēr notiek ļoti lēni, datumi un producentu kompānijas visu laiku mainās," aktrises darba aizkulises atklāj Tērauda.

Šobrīd viņai mājās ir vairāki scenāriji, un viņa gatavojas vairākām lomām. Tērauda arī pastāvīgi strādā ar skolotāju, kurš palīdz sagatavoties lomām.

"Spēlēju arī teātri mazā studijā, un man ļoti patīk tas, ko es daru," stāsta Tērauda, kura arī neaizmirst par dzimteni. Latvijā viņa ciemojas diezgan bieži - pērn viņa Rīgā bijusi trīs reizes, un, iespējams, arī šovasar viņa viesosies dzimtenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!