Foto: Publicitātes attēli
Bijušais Dailes teātra aktieris, kurš Latvijas skatītājiem vislabāk zināms kā Artūrs no TV seriāla "Nemīlētie", pagaidām nav pārliecināts, ka gatavs pamest Maskavu, kur viņam ir nesen iegādāts īpašums un vairāki iesākti projekti. Zalaks turpina filmēties "Nemīlētajos" Latvijā, bet tad dodas atpakaļ uz mājām Krievijā, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns".

Edijs Zalaks jau vienpadsmit gadus dzīvo starp Latviju un Krieviju – viņš izmācījies Maskavas teātra skolā un Maskavā arī sastapa savu nākamo sievu Vasilisu, ar kuru nu abiem ir divi mazgadīgi bērni. Ģimene sākumā dzīvojusi galvenokārt Rīgā, taču tad pārcēlās uz sievas dzimteni. Pērnā gada oktobrī Zalaks nopircis dzīvokli jaunajā projektā Maskavā.

Sarunā ar "Kas Jauns" aktieris skaidro, ka, neraugoties uz visiem ar karu saistītajiem notikumiem, dzīve Maskavā ritot kā parasti un viņš nav līdz galam pārliecināts, ka Latvijā atgriezīsies.

Tāpat aktieris nevēlas publiski paust savu pozīciju kara jautājumā: "Attieksme paliks pie manis. Cilvēkiem nevajadzētu daudz zināt par aktieru privātajām domām. Jo cilvēks noslēpumaināks, jo interesantāks, manuprāt," spriež Zalaks, kurš aktualitātes uzzinot gan no Krievijas, gan Rietumu un Ukrainas medijiem.

Kā raksta "Kas Jauns", Zalaks pagājušajā nedēļā Rīgā filmējās "Nemīlēto" noslēguma sērijās, bet pēc tam ar automašīnu devās atpakaļ uz Maskavu. Iepriekš, "kad tas viss sākās", atcelto lidojumu dēļ viņš saskārās ar grūtībām izlidot, taču kāds labs draugs izlīdzējis ar vietu privātajā lidmašīnā.

Izdevums atzīmē, ka Zalaka sieva Vasilisa savulaik strādājusi Krievijas Ārlietu ministrijas diplomātiskajā korpusā, taču šo darbu atstājusi pēc apprecēšanās ar "ārzemnieku". Savukārt Vasilisas tēvs "bijis ietekmīgā amatā saistībā ar Centrālo banku, iespējams, pat itin tuvu stāvošs Krievijas politikas elitei".

Zalaku pāris audzina sešus gadus veco Mihailu un četrgadnieci Ioannu. Bērni sestdienās apmeklējot latviešu skoliņu, vēstīts žurnālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!