Foto: LETA
Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jēkabs Reinis – divu citu šī teātra zvaigžņu Jāņa Reiņa un Lāsmas Kugrēnas dēls – vairs nav štata darbinieks, bet gan pārgājis ārštatā, šonedēļ ziņo izdevums "Kas Jauns".

Kā noskaidrojis žurnāls, Jēkabs Reinis nokārtojis juridiskās attiecības teātrī, pārejot ārštatā. Mākslinieks šādu lēmumu pieņēmis, jo viņam ļoti raiti attīstās karjera kino jomā, un savienot filmēšanos ar darbu uz skatuves kļuvis neiespējami.

"Lai nekavētu un netraucētu teātra darbību, vienojos ar vadību, ka uz laiku varētu pāriet ārštatā. Pavisam no teātra aizgājis neesmu. Pagaidām gan man nav jaunu lomu, bet visam savs laiks un, līdzko būs piedāvājums, tā apsvēršu un pieņemšu. Šobrīd priekšroka tiek dota štata darbiniekiem, kas ir pilnīgi saprotams," skaidro Reinis. Patlaban aktieris Igaunijā filmējas kinolentē, kas vēsta par igauņu basketbolu deviņdesmitajos gados.

Jēkabs Reinis Nacionālā teātra kolektīvam pievienojās 2019. gadā, debitējot Ulda lomā izrādē "Pūt, vējiņi!" Viņš arī saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada jaunais skatuves mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!