Foto: LETA

Īsi pirms 70. jubilejas aktieris Rūdolfs Plēpis zaudējis redzi – pat savus pirkstus viņš tagad redzot itin kā caur miglu.

Aktieris no Rīgas centra pārcēlies uz Ķengaragu, kur dzīvo pie savas meitas Viktorijas un mazmeitas Marijas. Šāds solis sperts, jo pirms trim mēnešiem Plēpis zaudējis acu gaismu, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns".

"Kā tas bija? Pats neko nenojautu. Nekādas pazīmes par to neliecināja, ja nu vienīgi, ka man pirms tam pusgadu regulāri reiba galva. Pamodos kādā rītā, un bija tumša bilde," atklāj leģendārais aktieris.

Viņš devies pie ārsta, veikta operācija, taču apkārtējos cilvēkus viņš redz kā siluetus, ne pilnībā. Lai gan kļūstot nedaudz labāk, acu gaisma ir zaudēta.

"Par pilnīgu redzes atgūšanu ārsts nerunā. Kaut kāda daļa no šīm acu problēmām ir iedzimta, jo arī manam brālītim ir redzes problēmas," žurnālam teic Plēpis.

Par aktieri tagad rūpējas meita un mazmeita – pabaro, izved aiz rokas pastaigā, uz veikalu aizved. Plēpis jūtas ļoti pateicīgs savai meitai Viktorijai.

Aktiera vecākā meita Astra jau ilgi dzīvo ārzemēs, viņai ir 16 gadu vecs dēls.

Alkoholu nelieto, taču tieksme pēc tā mēdz piemeklēt

Rūdolfa Plēpja alkoholisma problēmas iepriekš plaši aprakstītas pašmāju dzīvesstila presē. Šobrīd aktieris vairs nedzer un uztur kontaktu ar savu psihiatri.

Tiesa, viņš nenoliedz, ka tieksme pēc grādīgā joprojām mēdzot viļņveidīgi parādīties, taču, kad tā uznāk, Plēpis iedzer aspirīnu.

"Lielākā daļa cilvēku neizprot tās šausmas, ko nodara alkohols. Tas nav tik vienkārši – vienā dienā izdomāt un nedzert," skaidro mākslinieks. "Protams, tā kāre pēc kaut kā stiprāka brīžam uznāk," viņš nenoliedz. Grādīgos dzērienus Plēpis nav lietojis jau krietnu laiku, raksta "Kas Jauns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!