Foto: F64

No 1. janvāra Latvijas Nacionālajā teātrī vairs nedarbojas aktrise Inga Misāne-Grasberga, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns". Aktrise uzrakstījusi atlūgumu un no kolēģiem atvadījusies ar zīmīti, kurā pateikusies par kopā pavadīto laiku.

Misāne-Grasberga Nacionālajā teātrī strādājusi 18 gadus, iedzīvinot ap 40 lomām. Pērnā gada nogalē aktrise uzrakstījusi atlūgumu, un teātris to pieņēmis – nekādu nesaskaņu vai domstarpību neesot bijis, žurnālam apliecina teātra sabiedrisko attiecību pārstāve Lolita Grāvīte: "Kā viņa pati teica, lēmums pieņemts ilgstošu pārdomu rezultātā," saka Grāvīte.

Izdevums noskaidrojis, ka tik krass solis viņai nācis grūti, taču viņas balss nav skumja. "Tas ļoti, ļoti ilgi manī iekšā bija gruzdējis, veidojies un kūleņojis. Nebija viegli. To bija ļoti grūti izdarīt," skaidro Misāne un piebilst, ka tuvākajā laikā neplāno arī doties uz teātri kā parasta skatītāja.

Viņa jau sākusi no teātra dzīves cikla attālināties, tomēr aktrises vīrs Gundars Grasbergs paliek strādāt Nacionālā teātra štatā.

43 gadus vecā aktrise dalās pārdomās par to, ka aktiera profesija ir ļoti sarežgīta, pieprasoša un pūļu pilna, tāpēc tagad viņa ir priecīga izbaudīt brīvo laiku kopā ar bērniem.

Vienlaikus viņa piebilst, ka aktrises profesiju nepamet, tāpēc ir atvērta citiem piedāvājumiem.

No teātra mājaslapas jau izņemtas Misānes-Grasbergas fotogrāfijas un vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!