Foto: Vida Press

"Viņa bija mans draugs," par vesterna filmēšanas laukumā nejauši nošauto operatori Halīnu Hatčinsu teic Aleks Boldvins, topošās filmas aktieris un arī producents. Notikušais ir liela traģēdija visai filmu industrijai. Boldvins pirmoreiz kopš nelaimes sniedzis plašāku publisku komentāru.

Holivudas aktieris, 63 gadus vecais Aleks Boldvins, sestdien pirmo reizi žurnālistiem komentējis notikušo nelaimi filmas "Rust" uzņemšanas laikā, kad viņš ar pielādētu ieroci sašāva divus kolēģus; 42 gadus vecajai filmas operatorei Halīnai Hatčinsai Boldvina nospiestais pistoles gailis izrādījās liktenīgs, viņa mira slimnīcā no ievainojuma krūtīs. Filmas režisors Džoels Souza tika ievainots plecā un izdzīvoja.

Mičiganā, ASV, joprojām notiek nelaimes izmeklēšana, un policija ieteikusi Alekam Boldvinam atturēties no komentāru sniegšanas, tomēr aktieris sestdien žurnālistiem pauda, ka atbalsta šaujamieroču izmantošanas ierobežošanu filmēšanas vajadzībām, lai tādējādi aizsargātu cilvēku drošību. Viņš piemetināja, ka Santafē policija liegusi viņam sniegt plašākus komentārus par līdz šim izmeklēšanā noskaidroto. Vienlaikus prokurori varētu jau būt gatavi celt apsūdzības, norāda BBC.

Izmeklētāji pavēstījuši, ka no cietušā režisora pleca tika izņemts "svina lādiņš", tātad īsta lode, kādām nudien nevajadzētu atrasties rekvizītu ieročos filmēšanas vajadzībām. Izskanējušas arī ziņas par to, ka vesterna uzņemšanā kopumā bijusi visai vieglprātīga attieksme pret drošību, pat arī "nedaudz pašapmierināta" attieksme.

Par šaujamieročiem filmēšanas laukumā bija atbildīga 24 gadus vecā Hanna Rīda, kura šobrīd saskaroties ar kino fanu naidu. Medijs "Variety" publiskojis viņas jurista Džona Boula vēstuli, un tajā pausts, ka Rīdai nav ne jausmas, kā gan īstas patronas varēja atrasties filmēšanas rekvizītos. Pati jauniete vesterna vajadzībām noalgota divos amatos, līdz ar to neesot varējusi simtprocentīgi pievērsties ieroču segmentam. Rīda paudusi līdzjūtību mirušās kolēģes tuviniekiem.

Rīdas pārraudzībā esošos rekvizītus aktieriem izsniedzis režisora palīgs Deivs Hols. Viņš bija tas, kurš paņēma vienu no trim pistolēm un iedeva to Boldvinam epizodes vajadzībām. Hols tobrīd skaļi pateicis, ka ierocis ir drošs.

Tabloīds "The Sun", atsaucoties uz saviem informatoriem, ziņo, ka par ieroču rekvizītiem atbildīgā Rīda bijusi "nepieredzējusi un zaļa". Vēl pirms nelaimes bijuši divi citi incidenti, kas arī saistīti ar ieročiem.

Bet pats Aleks Boldvins par Hatčinsas nāvi emocionāli pauž: "Viņa bija mans draugs. Dienā, kad ierados Santafē un sākām filmēt, aizvedu viņu vakariņās. Mēs vispār bijām ļoti labi ieeļļota komanda, bet tad notika šis briesmīgais atgadījums," par traģēdiju teic Boldvins, kurš turpina uzturēt kontaktu ar kolēģes atraitni Metjū un viņu deviņus gadus veco dēlu Androsu.

Boldvins topošajā vesternā bija arī producents. Viņš saka, ka diez vai pēc notikušā šīs filmas uzņemšana jebkad tiks turpināta. Citi fimas producenti savu viedokli nav publiski izteikuši.
"Delfi" jau ziņoja, ka vesterna "Rust" uzņemšanas laikā aktieris un šīs filmas producents Boldvins ar 19. gadsimta ieroci sašāva divus kinolentes darbiniekus – operatore no ievainojumiem krūtīs mira, bet režisors, kurš tika savainots plecā, slimnīcu jau pametis. Boldvins piedalījās vairākos nelaimes piemiņas pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!