Foto: Vida Press

Holivudas aktieris Aleks Boldvins apgalvo, ka viņš nenospieda mēlīti ierocim, kas nogalināja operatori un ievainoja režisoru vesterna "Rust" filmēšanas laukumā Ņūmeksikā šā gada 21. oktobrī. Boldvins sniedzis izvērstu interviju telekanālam "ABC News"; pilna saruna ēterā izskanēs trešdien.

Intervijā Boldvins sarunājas ar žurnālistu Džordžu Stefanopulu. Sarunā aktieris emocionāli analizē nāvējošo apšaudi un joprojām nespēj noticēt, ka traģēdija ir notikusi. Uz jautājumu, vai šis atgadījums ir briesmīgākais, kas jebkad ar viņu noticis, aktieris neminstinoties atbild: "Jā." Stundu ilgajā intervijā aktieris bieži raudāja un daudzkārt saķēra rokās galvu.

Boldvins klāsta, ka viņam joprojām nav ne jausmas, kā īsta patrona varēja nonākt rekvizīta šaujamierocī, turklāt viņš nemaz neesot nospiedis ieroča mēlīti.

"Mēlīte netika nospiesta, es to nenospiedu. Es nekad ne uz vienu netēmētu un nekad neizšautu," viņš komentē, "kāds pistolē ielika īstu patronu, kādām vispār filmēšanas laukumā nevajadzēja pat atrasties."
Foto: Vida Press

Iepriekš izskanēja varas iestāžu apstiprināta informācija, ka Boldvins turējis pistoli rokā, un tad tā nejauši izšāvusi. Filmas operatore Halīna Hatčinsa mira slimnīcā no ievainojuma krūtīs, bet filmas režisors Džoels Souza tika ievainots plecā un izdzīvoja.

Kā vēsta "New York Post", otrdien varasiestādes paziņojušas, ka, iespējams, liktenīgais ierocis filmēšanas laukumā bija palicis no citas – iepriekš uzņemtas – filmas piederumiem. Izdots jauns kratīšanas orderis, kas ļaus pārmeklēt munīcijas veikalu "Arm & Prop" Albukerkas tirdzniecības centrā – tieši šis veikals piegādājis ieroču rekvizītus vesterna "Rust" vajadzībām.

Vienlaikus Boldvina paustais par to, ka viņš nemaz neizšāva, ir pretrunā ar filmas scenārija uzraudzes Meimijas Mičelas pausto tiesā novembrī. Sieviete apgalvoja, ka aktieris tīši nospiedis ieroča mēlīti un izšāvis.

Intervijā "ABC News" Boldvins stāsta, ka nespēj noticēt savas draudzenes Hatčinsas nāvei: "Pat tagad man ir grūti noticēt, ka viņa ir aizgājusi. Tas šķiet tik nereāli. Domās atgriežos atpakaļ un domāju: ko es būtu varējis darīt? Viņa bija tāds cilvēks, kuru mīlēja visi. Visiem patika ar viņu strādāt, viņa bija apbrīnojama," par 42 gadus veco kolēģi teic aktieris.

Saistībā ar notikušo traģēdiju apsūdzības vēl joprojām nevienam nav uzrādītas, turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!