Foto: LETA/Reuters/Scanpix/LETA
Kādreizējais Dailes teātra aktieris Andris Bērziņš paviesojies jaunajā ziņu raidījumā "360TV Ziņneši" un sarunā atklājis, ka jūtas valsts aizmirsts. Skatot savu lomu skaitu skatuves mākslā, viņš sevi pielīdzina leģendārajam aktierim Džekam Nikolsonam.

Šomēnes Andris Bērziņš svinēs savu 70. jubleju. Tagad aktieris lielu daļu dzīves pavada Mērsragā – patlaban viņš ar azartu gaida sēņu laiku.

Lai gan Bērziņš ir smaidīgs un joprojām dzied, viņš neslēpj, ka lielai daļai no gados vecākiem aktieriem Latvijā nav viegli dzīvot. Arī viņu pašu ikdienā ļoti ierobežojot pensijas apmērs – tā viņam ir 500 eiro liela. Viņam šķiet, ka vecie aktieri šajā valstī jūtas kino un teātra aizmirsti.

"Ja tu esi vecs un slims – čau un atā! Un pensija tev ir tāda, kāda nu viņa ir. Man pensija ir 500 eiro. Es esmu gandrīz trīs reizes zem vidējās izpeļņas," raidījumam "Ziņneši" saka viņš.

Bērziņš uzskata, ka pēc radošā vēriena un CV izlasāmā "man vajadzēja būt tuvu Nikolsonam" – aktieris reflektē par ievērojamo amerikāņu aktieri Džeku Nikolsonu, kuram šobrīd ir 86 gadi. Nikolsons, starp citu, šobrīd dzīvo ļoti noslēgtu vientuļnieka dzīvi un pēdējo gadu laikā sabiedrībā parādījies burtiski pāris reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!