Foto: Vida Press

Jūnija vidū paparaci aktrisi Dženiferu Anistoni pieķēra pludmalē pēc gardas un sātīgas maltītes. Bilžu dēļ zibenīgi izplatījās baumas, ka viņa 47 gadu vecumā ir pirmdzimtā gaidībās. Tās izrādījās tukšas runas, un, lai gan parasti kinozvaigzne tamlīdzīgas pļāpas ignorē, Anistones mērs bija pilns.

Izdevums "Huffington Post" publicējis atklātu Anistones vēstuli, kurā viņa kārtējo reizi noliegusi, ka būtu stāvoklī. Tāpat viņa vērsusies ne tikai pie žurnālistiem, bet arī sabiedrības ar lūgumu akli nesekot muļķīgiem stereotipiem par to, kā sievietēm būtu jāizskatās un jādzīvo.

Seriāla "Friends" zvaigzne, kura aizvadītā gada vasarā apprecējās ar aktieri Džastinu Terū (abi attēlā), vēstījusi, ka gadiem ilgi viņai nācies sadzīvot ar mediju, sabiedrības un uzmācīgu paparaci pastiprināto interesi par viņas privāto dzīvi.

Anistone līdz šim spējusi ar to visu samierināties – viņa tabloīdus gluži vienkārši uzskata par komiksu grāmatām, kuras nevajadzētu uztvert nopietni. Taču beidzamie notikumi un baumas par grūtniecību viņu pamatīgi nokaitinājušas.

Anistone spriedusi, ka sabiedrībā iesakņojušies nelāgi stereotipi par sievietēm. Daudziem šķiet, ka daiļā dzimuma būtnēm jau kopš agras bērnības jāseko līdzi tam, ko ēd, lai viduklis būtu šmaugs, jātiecas būt skaistām un ideālām.

Aktrise ir pārliecināta, ka lielākā daļa vainas jāuzņemas medijiem un žurnālistiem, kas propagandē skaistuma kultu – teju uz katra žurnāla vāka gozējas skaista, slaida daiļaviņa. Tāpat tabloīdi nemitīgi slavenībām piedēvēt arvien jaunus mīlas romānus un grūtniecības.

Kinozvaigznei apnicis uzskats, ka tikai tāda sieviete, kura ir precējusies un radījusi bērnus, var justies pa īstam laimīga un piepildīta, ar dzīvi apmierināta.

"Mums nav jābūt precētām vai mātēm, lai pa justos pa īstam piepildītas," rakstījusi Anistone. Viņa arī piebildusi, ka kādu dienu, iespējams, laidīs pasaulē bērnus, taču tas nav viņas vienīgais mērķis un tas tiks darīts ne jau tamdēļ, ka viņa justos nepiepildīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!