Foto: DELFI/LETA
Dramatiski notikumi pirmdien risinājušies Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa un aktrises Dārtas Danevičas neoficiālajā ģimenē – viss aizsākās ar aktrises tvītu, ka dzīvesbiedrs paņēmis abu kopīgo dēlu un aizbraucis nezināmā virzienā. Vēlāk Daneviča minēja, ka pusotru gadu cietusi emocionālu vardarbību no dzīvesbiedra puses, taču nav saņēmusies no viņa aiziet.

Dailes teātra aktrise tvītoja: "Artuss paņēma dēlu, aizbrauca un atsakās izpaust, kā viņus var sasniegt. Kad satraucos un atkārtoti vaicāju, kā viņus var sasniegt, saņēmu uzbraucienu, ka esmu agresīva. Vai tas ir normāli? Vai cilvēks, kurš vada Cilvēktiesību komisiju, vispār pārzina cilvēktiesības?"

Dārta Daneviča neatbildēja uz "Delfi" jautājumu, kas īsti ģimenē noticis un, ja notikušais traktējams kā bērna nolaupīšana, vai viņa ir vērsusies Valsts policijā.

Uz "Delfi" jautājumiem neatbildēja arī deputāts Kaimiņš, taču publiskoja savu versiju par konfliktu ģimenē, tostarp apstiprinot, ka pāris vairs nav kopā.

"Man ir jākliedē publiski izskanējusī informācija – jā, mēs ar Dārtu dzīvojam atsevišķi un šobrīd esam noslēguši savstarpēj parakstītu vienošanos par manām satikšanās iespējām ar dēlu. Absolūti nesaprotu šādus Dārtas tvīta motīvus, jo Dārta zina, ka mēs ar dēlu atrodamies manā deklarētajā dzīvesvietā. Dēlu paņēmu šodien ap 17:30 no Dārtas. Saskaņā ar mūsu vienošanos – dēls pie manis ir līdz trešdienas rītam. Es mūsu privāto dzīvi neesmu tendēts publiski komentēt, tomēr diemžēl šobrīd esmu spiests to darīt, lai kliedētu aplami radīto iespaidu. Diemžēl mūsu puika ir vislielākais zaudētājs šajā nevajadzīgajā publicitātē," skaidro Saeimas deputāts Kaimiņš.

Kaimiņš ar Dailes teātra aktrisi kļuva par vecākiem puisītim Kaupo 2021. gada martā, abiem viņš ir pirmais bērns. Pāris nav oficiāli precējies, taču intervijās glancētajā presē Daneviča teica, ka tāda vēlme viņai ir. Vismaz bija.

Daneviča turpat "Twitter" vietnē pirmdienas vēlā vakarā pauda, ka pusotru gadu cietusi no dzīvesbiedra psiholoģiskas un emocionālas vardarbības, konstantas pazemošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!