Foto: Vida Press
Pirmdien, 11. februārī, apaļu un skaistu jubileju svin amerikāņu aktrise Dženifera Džoanna Anistone. Viņai šajā dienā aprit 50 gadi, un daudzi noteikti piekritīts, ka nekas kinozvaigznes izskatā neliecina par to, ka viņa būtu iekāpusi sestajā gadu desmitā.

Dženifera Anistone neskaitāmas reizes iekļuvusi ne tikai pasaulē pievilcīgāko, seksīgāko un iekārojamāko aktrišu sarakstos, bet arī pelnošāko un vislabāk atlagoto kinozvaigžņu apkopojumos.

Tāpat arī jāpiemin izdevums "People", kas ik gadu nosauc pasaulē skaistāko sievieti. Anistone žurnāla vērtējumā šo titulu ieguvusi divas reizes, un otrais piegājiens bija nemaz ne tik sen atpakaļ – 2016. gadā.

Dženifera ir dzimusi Losandželosā, un arī viņas vecāki ir aktieri. Viņas tēvs Džons Anistons ir grieķis, bet māte Nensija Dova, kura 2016. gadā devās mūžībā, bija amerikāniete. Bērnībā Dženifera arī gadu nodzīvoja Grieķijā, bet vēlāk viņas ģimene pārcēlās atpakaļ uz ASV. Kad meitenei bija deviņi gadi, viņas vecāki izšķīrās.

Jau pusaudzes gados Džena, kā viņu dēvē draugi un ģimene, aktīvi iesaistījās dažādos pulciņos un savu skolas vienaudžu vidū bija populāra. Debiju televīzijā viņa piedzīvoja deviņdesmito gadu sākumā seriālā "Molloy".

Savukārt vispasaules slavu Anistonei atnesa Reičelas Grīnas loma situāciju komēdijā "Draugi"("Friends"), kas kļuva par deviņdesmito gadu kulta seriālu, bet tā varoņi – par elkiem un pielūgsmes objektiem.

Anistones atveidotās varones efekts uz pasauli bija tik iespaidīgs, ka sievietes visā pasaulē steidza uz saloniem un pieprasīja tā dēvēto "Reičelas frizūru" – kuplus, īsus, pakāpeniski apgrieztus matus ar balinātām šķipsnām.
Foto: Vida Press

Lai gan Anistone savas karjeras laikā nav saņēmusi prestižus apbalvojumus un daudziem viņa joprojām saistās ar seriālu "Draugi", aktrises kontā ir arī citas lomas vairākās komerciāli ļoti veiksmīgās filmās, kuras atzinīgi novērtējuši arī kritiķi.

Prese un sabiedrība vienmēr cītīgi sekojusi līdzi arī Anistones privātajai dzīvei. 2000. gadā viņa apprecējās ar Holivudas smukulīti Bredu Pitu, un abi tika uzskatīti par īstenu saldo pārīti, līdz pēc piecu gadu ilgas laulības vīrs Dženu pameta, lai būtu kopā ar aktrisi Andželīnu Džoliju.
Foto: Vida Press

Lai gan Anistone privātās dzīves likstu dēļ savulaik tika ierindota Holivudas desmit neveiksmīgāko mīlnieku saraksta augšgalā, viņa tomēr apprecējās otro reizi.

2015. gadā viņa mija gredzenus ar aktieri Džastinu Terū, un daudziem jau šķita, ka beidzot Džena piedzīvos savu "ilgi un laimīgi līdz mūža galam" scenāriju, bet 2018. gada sākumā pasauli satrieca ziņa, ka pāris nolēmis šķirties.

Lai gan daudziem varētu šķist, ka mīlas dzīvē Anistonei nav pārāk veicies, viņa ir kļuvusi par piemēru un iedvesmas avotu daudzām sievietēm, kuras vēlas būt stipras, neatkarīgas, skaistas un enerģiskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!