Foto: F64

70 gadus vecais aktieris Rūdolfs Plēpis arvien straujāk zaudē acu gaismu, un ārsti vairs nedod lielas cerības viņam atgūt redzi – esot miris redzes nervs.

Rūpes par tēvu uzņēmusies jaunākā meita Viktorija. Viņa izdevumam "Kas Jauns" stāsta: "Ārsti apgalvo, ka miris redzes nervs. Un tāda procedūra vēl nav izgudrota, lai to aizstātu vai atjaunotu."

Lai palīdzētu tēvam, uzrunāti ne tikai ārsti, bet arī dziednieki. "Dziednieki saka, ka var kaut kā redzi atdzīvināt... Ar ozola uzlējumiem, apses izvilkumiem, kāļiem, rutkiem, rāceņiem," žurnālam stāsta Viktorija, pie kuras Plēpis šobrīd dzīvo. Viņa ir arī vienīgā apgādniece mājsaimniecībā.

"Rūdim vajadzētu biežāk pastaigāties – kustēties, bet nav kas viņu vestu pastaigās. Meita, kura šobrīd ir pusaudze, nevar. Pārāk sarežģīti un atbildīgi. Savukārt sociālā palīdzība konkrētā situācijā viņam nepienākas, jo tiek izvērtēta mājsaimniecība. Rūdim ir paredzēts sociālais palīgs, ja viņš dzīvotu savā mājā," skaidro meita.

"Delfi" jau septembrī vēstīja, ka aktieris īsi pirms 70. jubilejas zaudējis redzi – pat savus pirkstus viņš tagad redzot itin kā caur miglu. "Kā tas bija? Pats neko nenojautu. Nekādas pazīmes par to neliecināja, ja nu vienīgi, ka man pirms tam pusgadu regulāri reiba galva. Pamodos kādā rītā, un bija tumša bilde," atklāj leģendārais aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!