Foto: AP/Scanpix

Nopelniem bagātais Holivudas aktieris Džeks Nikolsons (attēlā) šobrīd bauda mierīgas vecumdienas, taču atklātībā regulāri parādās jauni un parasti arī skandalozi fakti par viņa jaunības dienām. Nesen tapis zināms, ka viņš savulaik piedāvājis kokaīnu britu karalienes Elizabetes māsai Margarētai.

Nevienam nav noslēpums, ka Margarēta, kura 2002. gadā 71 gada vecumā nomira, aizvadītā gadsimta piecdesmitajos un sešdesmitajos gados bija iemantojusi dumpinieces slavu, britu karaļnamu regulāri iepinot dažādos skandālos. Princese bija aizrāvusies ne tikai ar alkoholu un cigaretēm, bet labprāt iesaistījās arī dažādās mīlas afērās.

Plašu rezonansi sacēlusi savulaik populārās Holivudas talantu aģentes Sjū Mengeres biogrāfija Can I Go Now?: The Life of Sue Mengers, Hollywood's First Superagent, kurā aprakstīta ballīte, kas 1979. gadā norisinājusies viņas miteklī Holivudā.

Kā vēsta grāmatas autors Braiens Kellovs, ballīte norisinājusies par godu princesei Margarētai. Lūgto viesu vidū bijis teju viss Holivudas zieds, tajā skaitā arī Nikolsons, kurš britu karaļnama pārstāvei esot piedāvājis paniekoties ar kokaīnu, lai, pēc autora vārdiem, "iepazītu viņu nedaudz labāk".

Tiesa, Elizabetes māsa no unikālās iespējas šņaukt kokaīnu aktiera kompānijā atteikusies, taču Nikolsona uzvedība pamatīgi satraukusi ballītes rīkotāju Sjū. Talantu aģente ļoti alkusi saņemt ielūgumu paciemoties Bekingemas pilī, un viņai esot šķitis, ka Džeks, piedāvājot Margarētai narkotikas, šo iespēju viņai sagandējis.

Grāmatā teikts, ka princese nemaz nav jutusies aizskarta par aktiera piedāvājumu. Viņa ballīti pametusi tikai pēc pusnakts, un lielāko vakara daļu Margarēta pavadījusi, dejojot ar tā laika Holivudas smukpuisīti Džonu Travoltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!