Foto: Vida Press
Deviņdesmitajos gados pasaulslavenā jauniešu seriāla "Beverlihilsa 90210" aktrise Šenona Dohertija atkal spiesta cīnīties ar vēža metastāzēm. Šī ļaunā slimība viņu vajā kopš 2015. gada. Tagad aktrise "Instagram" vietnē publiskojusi divus video, par kuriem saka: "Arī šādi, lūk, izskatās vēzis."

2015. gadā Dohertijai diagnosticēja krūts vēzi, slimību izdevās apkarot, tomēr 2019. gadā tā atgriezās ar jaunu sparu. Pēc gada aktrise atklāja, ka slimība ir jau 4. stadijā. Kopš tā laika viņa nepagurusi cīnās un dažkārt izdodas panākt remisiju, bet nu atkal Dohertija spiesta iet cauri smagiem brīžiem - staru terapijai, raksta "Page Six".

Aktrise, kura jau vairākus gadus mudina sievietes neatlikt krūšu pārbaudes, beigt baidīties un būt gatavām "stāties pretī visam, kas jums varētu nākt pretī", nule publiskojusi dažus video, kuros redzama viņas cīņa. Aktrisei veikta galvas smadzeņu skenēšana, kas parādīja, ka vēža šūnas izplatījušās arī uz smadzenēm.

"Manas bailes ir acīmredzamas, esmu ārkārtīgi klaustrofobiska. Manā dzīvē šobrīd notiek daudz kas," vienu no video komentējusi viņa, "šīs bailes, satricinājumi, nepielūdzamais laiks... Jā, arī šāds izskatās vēzis," viņa vēsta. Komentētāji ļoti augstu vērtē viņas atklātību un drosmi, runājot par smago cīņu ar slimību. Video uzņemti 9. un 12. janvārī, un tos var aplūkot šeit un šeit.

Aktrise arī iepriekš visai vaļsirdīgi stāstījusi par visu nepatīkamo, ko nākas piedzīvot, piemēram, ka no ķīmijterapijas ļoti bieži asiņojot deguns.

Dohertijai veikta mastektomija, ķīmijterapija un starošana. Viņa pati jau no sākta gala ir noskaņota optimistiski un ne mirkli nav atmetusi cerības slimību uzvarēt.

Jāpiebilst, ka šā gada aprīlī Dohertija šķīrās no vīra, ar kuru kopā bija no 2011. gada. Šķiršanās iemesls bijusi vīra neuzticība. 2019. gadā aktrise izdevumam "People" stāstīja, ka vīrs bijis liels atbalsts slimības laikā un ka pārdzīvotais abu attiecības tikai nostiprinājis.

Dohertija pasaules slavu guva ar Brendas Volšas lomu jauniešu seriālā "Beverlihilsa 90210", ko Latvijā demonstrēja deviņdesmito gadu beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!