Foto: LETA/Publicitātes foto

Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča vietnēs "Twitter" un "Instagram" publiski pauž sev sāpīgos notikumus saistībā ar bijušo dzīvesbiedru, Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu. Abiem ir kopīgs dēls, taču nesaskaņas abu vecāku starpā joprojām nav atrisinājušās.

Kā noprotams no Danevičas publiski paustā, dēla tēvs vērsies pret sievieti tiesā un bāriņtiesa savukārt lemj mazā Kaupo likteni. Aktrise bažījas, ka bāriņtiesas pagaidu nolēmums varētu liegt gadu vecajam zēnam turpināt būt kopā ar māti.

30. martā Daneviča tvītoja: "Lūdzu, sakiet, ka visi tie, kas apzināti dara pāri mīlošām mammām un vienlaikus arī viņu bērniem, agri vai vēlu saņem pēc nopelniem, man nav spēka izturēt to visu, ja tā nav. Ja nav, kam ticēt," bet 4. aprīlī ainu iezīmēja tuvāk: "Par mani katru dienu tiek nests iesniegums bāriņtiesai. Ja uz drēbēm ir netīrums, ja zābaku izvēle nav patikusi. Par TV skatīšanos, domājams, būtu atsevišķa prasība tiesā. Mazgāju drēbes katru dienu, TV nav, – jo no tā atkarīga mana turpmākā dzīve".

Tāpat viņa norāda, ka Kaimiņa kungs bāriņtiesas darbinieces satiekot "katru dienu uz saruniņām", taču viņai jāraksta e-pasta vēstules, ja ir kas vaicājams. Daneviča arīdzan pauž, ka par bāriņtiesas pagaidu nolēmumu atbildīgā profesionāle esot viņai teikusi: bērna tētis ir ļoti slavena un publiska persona. "Jurists tur neko nepalīdzēs, ja laipnās bāriņtiesas dāmas teiks, ka 12 mēnešus vecam bērnam nevajag būt ar mammu. Atliek tikai lūgt atgriezties pie saprāta un runāt par šo," tviterī raksta māmiņa.

Paužot sašutumu par dēla tēva iedabu, Daneviča arī instagramā ievietojusi kādu privātu epizodi, kas saistās ar Kaimiņu un Danevičas tēvu. "Kad iepazīstināju savu dzīvesbiedru ar ģimeni, mans tētis pienāca paspiest roku un lūdza tikai vienu: nedari ar nodomu pāri manai meitai! Roka tika paspiesta un solījums dots. Šodien solītājam ir bail ne vien ieskatīties manam tētim acīs, bet pat atbildēt uz viņa telefona zvanu..."

Jau vēstīts, ka Dārta Daneviča 31. janvāra vakarā atklāja: viņas un Kaimiņa kopdzīve ir izirusi. Vēlāk aktrise vēstīja arī iemeslus: deputāts pret viņu ilgstoši bijis emocionāli un psiholoģiski vardarbīgs.

Artuss Kaimiņš savas attiecības ar dēla māti publiski nekomentē, vien žurnālam "Ieva" februārī norādīja, ka to, kurš ir situācijas patiesais upuris, vajadzības gadījumā noskaidros tiesa. Kopdzīves laikā abi nebija precējušies, taču abiem ir kopīga atvase, par kuru šobrīd notiek strīds vecāku starpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!