Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu aktrise Ambera Hērda par apmelošanu iesūdzējusi tiesā komiķi Dagu Stenhopu, kurš apgalvoja, ka Hērda esot plānojusi izplatīt melus par Holivudas zvaigzni Džoniju Depu (abi attēlā).

Maijā Hērda pieprasīja šķiršanos no Depa, ar kuru laulībā bija aizvadījusi 15 mēnešus. Viņa publicēja fotogrāfiju, kurā bija redzama ar zilumiem uz sejas.

Komiķis apgalvoja, ka Deps viņam esot stāstījis par Hērdas plāniem nepatiesi apsūdzēt viņu vardarbībā.

30 gadus vecā aktrise pieprasa zvērināto tiesu lietā pret Stenhopu. Ja viņa uzvarēs, tad kompensāciju ziedos no vardarbības cietušu sieviešu centram Arizonā, sacīja aktrises advokāts.

Hērda tiesā iesniegtajā sūdzībā norāda, ka Stenhops un vēl 20 cilvēki esot izplānojuši raksta ievietošanu vietnē "TheWrap.com", kurā "nepatiesi apsūdz" aktrisi "izspiešanā un citās krimināli sodāmās darbībās pret vīru".

Stenhops publicēja rakstu ar nosaukumu "Ambera Hērda šantažē Džoniju Depu - tā es to zinu". Tas tika publicēts divas dienas pēc tam, kad tiesa Depam piemēroja aizliegumu tuvoties Hērdai.

Stenhops ir Depa tuvs draugs. Viņš rakstā norāda, ka aktrise 52 gadus veco Depu "izmantojusi, manipulējusi, nepatiesi apsūdzējusi un likusi viņam izskatīties kā kretīnam".

Tiesas dokumentos Hērda dēvē Stenhopa sacerējumu par "pilnīgi nepatiesu un ļoti nomelnojošu".

"Tā ir apzināta nomelnošanas kampaņa, jo man pietika pārdrošības ierosināt šķiršanos," norāda Hērda.

Lūdzot tiesu Depam piemērot aizliegumu viņai tuvoties, Hērda apgalvoja, ka attiecību laikā aktieris vairākas reizes esot viņai sitis un spēris, kā arī metis viņai ar priekšmetiem.

Depa advokāte Lora Vasere tiesas dokumentos norādījusi, ka Hērda "cenšas nodrošināt finansiālu vienošanos, piesaucot vardarbību".

Deps un Hērda iepazinās 2011. gadā, kad Depam vēl bija ilgas attiecības ar franču aktrisi Vanesu Paradī, kura ir viņa dēla Džeka un meitas Lilijas Rozas māte.

Deps un Hērda salaulājās 2015. gada februārī nelielā privātā ceremonijā Losandželosā, bet pēc tam nosvinēja šo notikumu plašākā pasākumā Depa privātā salā Bahamu arhipelāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!