Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slavenais franču kinoaktieris Žerārs Depardjē (attēlā) pēc Krievijas pases saņemšanas un tikšanās ar prezidentu Vladimiru Putinu Sočos svētdien ieradās Mordvijas Republikā, kur viņš varētu apmesties uz dzīvi, ziņoja telekanāls Rossija-1.

Slaveno aktieri Mordvijas galvaspilsētas Saranskas lidostā sagaidīja sievietes tautastērpos ar pankūkām, dziedot tautasdziesmas. Aktieris, kurš par spīti ziemas laikam bija bez cepures un ar atpogātu mēteli, demonstrēja sagaidītājiem savu jauno pasi.

Aktieris sāka vizīti Mordvijā, apskatot novadpētniecības muzeju, un vēlāk apmeklēja arī Krievijā vienīgo pieminekli caralaika zemnieku sacelšanās vadonim Jemeļjanam Pugačovam. Depardjē vairākkārt ir izteicies, ka vēlētos tēlot Pugačova lomu, ziņoja Rossija-1.

Kad Depardjē Saranskas operas un baleta teātrī tikās ar Mordvijas Republikas vadību un kultūras darbiniekiem, viņam tika piedāvāts vakantais republikas kultūras ministra amats, bet viņš no tā atteicās, paziņoja Krievijas Valsts kinofilmu fonda (Gosfiļmofond) vadītājs Nikolajs Borodačovs.

"Viņš atbildēja - paldies, bet es esmu pasaules kultūras ministrs," Borodačovs pastāstīja radiostacijai "Russkaja služba novostei".

Borodačovs arī sacīja, ka Depardjē svētdien tika pierakstīts Saranskā un Mordvijas Republikas vadītājs Vladimirs Volkovs plāno aktierim uzdāvināt dzīvokli kādā jaunceltnē vai māju. Televīzija ziņoja, ka aktierim tika uzdāvināti arī velteņi un divi kaķēni.

"Es esmu ļoti laimīgs, šeit ir ļoti skaisti, šeit dzīvo skaisti un dvēseliski cilvēki," sacīja sajūsminātais aktieris. Viņš arī izteica komplimentus vietējām sievietēm par viņu skaistumu.

Depardjē ir nikns uz Franciju, jo Francijas sociālistu valdība plāno līdz 75% palielināt nodokļa likmi par ienākumiem, kas ir lielāki par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu) gadā. Kad Depardjē uzzināja, ka Mordvijā ieradušies divi Francijas reportieri atspoguļot viņa vizīti, viņš nevēlējās ar tiem runāt un sūtīja tos prom, ziņoja Krievijas televīzija.

Mordvijā divu gadu ieslodzījumu izcieš pankgrupas Pussy Riot dalībniece Nadežda Tolokoņņikova, kas notiesāta par to, ka viņa kopā ar divām citām šīs grupas dalībniecēm pērn baznīcā izpildīja pret Putinu vērstu dziesmu.

Depardjē ieradās Saranskā dienu pirms pareizticīgo Ziemassvētkiem un apmeklēja arī vietējo pareizticīgo katedrāli.

Jau vēstīts, ka Depardjē sestdienas vakarā Sočos saņēma Krievijas pasi un tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Tikšanās notika Putina rezidencē Sočos, un tās gaitā tika apspriesti aktiera radošie plāni un jautājumi, kas saistīti ar mākslas filmas par Grigoriju Rasputinu nomu Krievijā. Telekanāls Krievija-1 ziņoja, ka Depardjē ir tēlojis Rasputina lomu filmā, kas ir šī telekanāla un grupas France Televisions kopīgs projekts. 

Putins 3. janvārī parakstīja dekrētu par Krievijas pilsonības piešķiršanu Depardjē, izpildot viņa lūgumu. "Saskaņā ar Krievijas Federācijas Konstitūcijas 89. panta "a" punktu apmierināt 1948. gadā Francijā dzimušā Depardjē Žerāra Ksavjē lūgumu par uzņemšanu Krievijas Federācijas pilsonībā," teikts dekrētā.

Depardjē decembrī atstāja Franciju, apmetoties uz dzīvi Beļģijas ciemā pie Francijas robežas, paziņoja par atteikšanos no Francijas pilsonības un ieceri pieņemt Beļģijas pilsonību. Viņš šādi reaģēja uz Francijas sociālistu valdības plānu līdz 75% palielināt nodokļa likmi par ienākumiem, kas ir lielāki par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu) gadā.

Saskaņā ar Francijas likumiem no šīs valsts pilsonības var atteikties tikai pēc tam, kad ir iegūta kādas citas valsts pilsonība.

Depardjē Krievijas telekanālam Rossija-1 nosūtītā vēstulē apstiprināja, ka lūdzis Krievijas  pilsonības piešķiršanu, priecājās par to, ka viņa lūgums ticis pieņemts, un atzinās mīlestībā uz Krieviju, krievu vēsturi un kultūru. Viņš arī atzinās mīlestībā Putinam, solīja mācīties krievu valodu un nosauca Krieviju  par "dižas demokrātijas valsti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!