Foto: Vida Press

Skandalozais franču aktieris Žerārs Depardjē (attēlā) laidis klajā savu autobiogrāfiju Ca c'est fait comme ca (Tā nu ir sanācis), kurā šokējis sabiedrību, neslēpjot, ka jaunībā strādājis par prostitūtu un laupījis kapus.

Pēc 65 gadus vecā Depardjē vārdiem, viņa māte Alise ne reizi vien centusies pārtraukt grūtniecību ar "patstāvīgiem" abortiem, kurus īstenoja ar adāmadatām, un nav slēpusi, ka viņai tas gandrīz arī sanācis.

Kad Žerārs kļuva 10 gadus vecs, viņš izskatījās vismaz piecus gadus vecāks un jau tolaik apzinājās, ka izraisa seksuālu iekāri vīriešos ar netradicionālu seksuālo orientāciju. Kad šādi cilvēki pie viņa vērsušies ar nepiedienīgiem piedāvājumiem, puisēns piekritis viņus seksuāli apmierināt apmaiņā pret naudu.

Tīņa gados Depardjē kopā ar vecākiem puišiem bieži vien aplaupījis kapus, izraktajiem miroņiem atņemot dārglietas un apavus, bet 16 gadu vecumā viņš trīs nedēļas pavadījis cietumā par automašīnas zādzību.

No dzimtās Šatorū pilsētas pārcēlies uz Parīzi, topošais aktieris turpināja nodarboties ar prostitūciju, nereti savus klientus aplaupot. Kad Depardjē sāka mācīties aktiermeistarības kursos, viņa aizbildnis bijis "zilais" talantu meklētājs, kurš par attiecīgiem pakalpojumiem apmaksājis nākamās kinozvaigznes studijas.

"20 gadu vecumā es biju nobriedis laupītājs. Vairākus savus klientus es nežēlīgi piekāvu, lai viņiem atņemtu visu naudu," savās atmiņās dalījies Depardjē.

1968. gada maijā Žerārs piedalījies studentu nemieros Parīzē, tomēr bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem pārtraukumos starp sadursmēm ar policiju apzadzis guļošos cilvēkus, ar kuriem kopā bija uz barikādēm.

Nesen Depardjē lielījās, ka dienā spēj izdzert 14 pudeles vīna, taču savā biogrāfijā viņš raksta, ka ar spirtoto dzērienu palīdzību viņš cenšas pārvarēt bailes no skaņām, ko izraisa viņa paša ķermenis.

"Esmu vienkārši apsēsts ar graboņu, kas man nāk no iekšām: sirdspuksti, iekšējo orgānu burbuļošana, cīpslu čīkstēšana. Tas man kļuvis par tādu fobiju, ka tad, kad viesnīcā palieku viens, dzeru, lai to visu nedzirdētu un nesajuktu prātā. Es vispār nespēju aizmigt, ja nepiedzeros līdz bezsamaņai," grāmatā raksta Depardjē.

Tāpat aktieris raksta arī par savu draudzību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. "Mēs abi varējām kļūt par pašpuikām. Domāju, ka viņam uzreiz iepatikās mana huligāniskā puse. Arī par viņu 15 gadu vecumā neviens nebūtu devis ne plika graša," raksta Depardjē, kurš nesen ir kļuvis par Krievijas pilsoni.

Depardjē neslēpj, ka regulāri sarakstās ar Putinu. "Tas ir ļoti viegli. Es runāju, bet sekretārs visu pieraksta franciski. Pēc tam iztulko uz krievu valodu, un vēstule jau ir uz Putina galda! Es viņam sūtu vēstules, kurās stāstu par visu pasaulē. Viņš man ir kā vecs paziņa - tas viņu izklaidē, un viņš man atbild," biogrāfijā raksta Depardjē.

Tāpat aktieris atklāj līdz šim nezināmus faktus par savu dēlu Gijomu, kurš arī bija aktieris, bet 2008. gadā nomira 37 gadu vecumā. Arī Gijoms finansiālu grūtību laikā strādājis par žigolo, kā arī divas reizes sēdējis cietumā - par zādzību un narkotiku lietošanu.

Depardjē šausta sevi, ka nav spējis saviem četriem bērniem pateikt, cik ļoti viņš tos mīl. "Es nekad neprotu atrast īstos vārus. Es zinu, kā izrunāt citu cilvēku tekstus, bet, kad jārunā pašam, esmu mēms gluži kā mans paša tēvs," grāmatā atklāj Depardjē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!