Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

13. Saeimas deputātes Daces Rukšānes-Ščipčinskas (Attīstībai/Par!) vecākā meita Agnese Rukšāne debitējusi lielajā kino – viņa iejutusies kolorītās Mašas tēlā režiora Matīsa Kažas jaunajā filmā "Neona pavasaris", kas jau sāk iekarot skatītāju sirdis.

Māksliniece Agnese Rukšāne ir vecākā no trim politiķes Rukšānes meitām, un viņai jau bija pieredze filmēšanas laukumā, taču nu Rukšāne uzskatāma par īstu aktrisi, jo debitējusi tā dēvētajā lielajā kino.

Rukšānes meita jaunajā kinolentē "Neona pavasaris" atveido Mašu – meiteni no kompānijas, ar kuru iedraudzējas filmas galvenā varone Laine. Draugi laiku pavada varenās reiva ballītēs un lieto apreibinošas vielas. Jāteic, ka kreatīvais Mašas tēls daudz neatšķiras no pašas Rukšānes "Instagram" profila – koša, stilīga un mākslinieciska viņa ir arī savā dzīvē.

Saskaņā ar kinosfēras datubāzē IMDB publiskoto informāciju, darbs "Neona pavasarī" Rukšānei ir trešā pieredze kino. 2019. gadā viņa debitēja Pētera Ķimeļa dokumentālajā filmā "Tēvi '88", pēc gada filmējās tā paša autora īsfilmā "Pikniks dzelzceļa malā" un nu uzmirdzēja kā Maša Kažas kinolentē.

Filmas pirmizrādē sveikt meitu bija ieradusies arī Dace Rukšāne.

Atgādinām, ka "Neona pavasaris" stāsta par divdesmitgadnieci Laini, kas dzīvo Rīgas priekšpilsētā. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai ģimenē jāuzņemas jauna atbildība par mazo brāli, Laine nonāk Rīgas pagrīdes elektroniskās mūzikas un reivu scēnā, kur iepazīst jaunus draugus, transformatīvas mūzikas pieredzi un no jauna atklāj savu seksualitāti, iemīloties meitenē, taču bezmiega nakšu un ballīšu laikā sāk pakāpeniski zaudēt saikni ar realitāti un savu iepriekšējo dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!