Foto: AFP/Scanpix
Tā kā šobrīd pasaulē valda izteikts jaunības kults, tās sievietes, kuras savulaik tikušas cildinātas kā izcilas skaistules, arī pēc 70 gadu sasniegšanas nevēlas ietīties lakatiņos un cenšas izskatīties jauneklīgi kārdinošas.

Dažas no viņām izkropļo seju ar plastiskās ķirurģijas trikiem un kļūst pašas par savām karikatūrām, citas, piemēram, Bridžita Bardo, uzsvērti nedara neko, lai mainītu savu izskatu, bet vēl citas prot novecot eleganti.

Lai gan ne viena vien aktrise apgalvo, ka vecas sievietes Holivudā ir nevēlamas, ir arī pozitīvi piemēri, tādi kā šobrīd 63 gadus vecā Merila Strīpa.

Leģendārām skaistulēm lomas neatsaka arī pēc 70 gadu sasniegšanas, taču, protams, tās vairs nav ne mīlnieču, ne liktenīgo sieviešu lomas.

Delfi Izklaide piedāvā sarakstu ar desmit joprojām slavenām aktrisēm, kuras sasniegušas 70 gadu vecumu un joprojām izskatās apburoši. Neapšaubāmi, ka viņas visas jaunībā bijušas izcilas skaistules un sava laika kino ikonas.

Sarakstā iekļuvušas Bārbra Streizande (70), Anna-Margrēta (71), Rakvela Velča (72), Feja Danaveja (72), Džūlija Kristi (72), Džeina Fonda (75), Džūlija Endrjūsa (77), Sofija Lorēna (78), Džūdija Denča (78) un Džoanna Kolinsa (79).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!