Foto: Vida Press

Pēc cītīga ģeneoloģijas darba atklājies, ka pasaulslavenā aktrise Džūlija Robertsa īsti nav Robertsa – sekojot bioloģiskai pēctecībai, viņas īstais uzvārds patiesībā ir Mičela. Tas noskaidrojies raidījumā "Meklējot saknes".

55 gadus vecā aktrise bijusi "satriekta", kad uzzinājusi, ka visu dzīvi nesā uzvārdu, kam īsti nav sakara ar pašas izcelsmi. Izrādās, pie tā vainīga aktrises vecvecvecmāmiņa, kurai pēc pašas vīra nāves bijis romāns ar precētu vīrieti. Viņš tad arī ir Džūlijas Robertsas īstais radinieks.

Kā noskaidrojusi ģeneologu komanda, Robertsas vecvecvecmamma Roda Robertsa kaut kur 1850. gados apprecējās ar vīrieti vārdā Viliss Robertss, bet viņš 1864. gadā nomira. Nomira vairāk nekā desmit gadus pirms Roda dzemdēja Džūlijas vecvectēvu Džonu, un tas noved pie loģiska secinājuma – Viliss Robertss nevarēja būt aktrises vecvecvectēvs, jo viņš jau bija miris.

Komanda ar Hārvardas universitātes profesoru priekšgalā veikusi lielu darbu, lai atrastu, kurš tad ir aktrises vecvecvectēvs. DNS pierādījumi noveda pie kāda vīra vārdā Henrijs Makdonalds Mičels. Šis kungs bijis precēts sešu bērnu tēvs laikā, kad satikās ar Džūlijas vecvecvecmāmiņu.

"Tātad mēs visi pēc būtības esam Mičeli?" raidījumā retoriski vaicāja Robertsa, gūstot apliecinājumu, ka jā - patiesībā viņa ir Džūlija Mičela, nevis Robertsa. Pārsteigta par atklājumu ir arī aktrises tante Emma.

Ģeneologu atklājumu Robertsa nodēvēja par aizraujošu, un viņa jutusies satriekta, tomēr piebilda, ka dod priekšroku jau esošajam Robertsas uzvārdam.

Šī nav pirmā sensacionālā atlklāsme Robertsu ģimenē. Pērnā gada oktobrī aktrise atklāja, ka tikai nesen uzzinājusi: Martins Luters Kings jaunākais un viņa sieva Koreta Kinga bijuši tie cilvēki, kuri apmaksāja slimnīcas rēķinu par Džūlijas piedzimšanu, jo viņas pašas vecāki to neesot varējuši atļauties. Viņas vecāki ar Kingu ģimeni sadraudzējušies, dzīvojot Atlantā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!