Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lai gan daudziem varētu šķist, ka Andželinas Džolijas un Breda Pita laulība jau pirms vairākiem gadiem atzīta par šķirtu, tā nebūt nav. Aktieri tikai deklarēti par šķirtiem, bet oficiāli tas vēl nav noticis. Starp viņiem jau sesto gadu rit tiesvedība, un Džolija no jauna sākusi vākt pierādījumus, kas neļautu Pitam gūt aizbildņa tiesības pār bērniem.

Maijā pirms gada Bredam Pitam tiesvedībā pret bijušo sievu izdevās panākt kopīgu aizbildniecību pār pāra sešiem bērniem, bet Džolija – kā jau bija gaidīts – šo lēmumu pārsūdzēja.

Šomēnes 47 gadus vecā Džolija iesūdzēja tiesā Federālo izmeklēšanas biroju (FIB) par to, ka tas savulaik nesāka kriminālizmeklēšanu par Pita iespējamo vardarbību pret viņu un vecāko dēlu Medoksu.

ASV mediji apraksta atklātībā nākušu FIB ziņojumu, kurā detaļas – ko tad īsti Pits, viņasprāt, darījis liktenīgajā lidmašīnas reisā no Francijas uz Losandželosu 2016. gada 14. septembrī. Zīmīgi, ka tūlīt pēc tam, 19. septembrī, Džolija iesniedza laulības šķiršanas prasību.

Džolija apgalvoja, ka lidojumā ar privāto lidmašīnu Pits savai sievai fiziski uzbrucis un verbāli apvainojis. Saskaņā ar aktrises pausto, Pits biijis alkohola reibumā, aplējis ar alu arī viņu, sācies kautiņš, kurā Džolija savainoja elkoni. Vīrietis viņu esot aizvedis līdz lidmašīnas aizmugurei, saņēmis ciet un bļāvis "Kāpēc tu iznīcini ģimeni?" Verbālus apvainojumus saņēmis arī viens no bērniem, bet vecākais dēls Medokss ticis arī fiziski aizskarts brīdī, kad centies iejaukties vecāku strīdā. Saskaņā ar Džolijas teikto, Pita varmācībai lidojuma laikā visi bijuši pakļauti vairākkārt.

Losandželosas apgabala Bērnu un ģimenes pakalpojumu departaments toreiz savā galīgajā ziņojumā par izmeklēšanu secināja, ka Pits, kurš jau iepriekš atzinies problēmās ar alkoholu, nav fiziski aizskāris nevienu no saviem bērniem. FIB arī atbrīvoja Pitu no jebkādām apsūdzībām un lietu izbeidza. Pits vairākkārt teicis, ka nav fiziski aizskāris ne Džoliju, ne bērnus, un visi sievas apgalvojumi esot nepatiesi.

Kā zināms, Holivudas zvaigžņu pāris tiesājas jau sesto gadu. Šī ne pārāk draudzīgā šķiršanās piedzīvojusi vairākus līkločus – sākot no strīda par vīnogu laukiem Francijā, beidzot ar vardarbības aspektu.

58 gadus vecajam Pitam un Džolijai ir seši bērni: Medokss (20), Pakss (18), Zahara (17), Šīlo (15) un 13 gadus veci dvīņi Nokss un Vivjena. Trīs vecākie bērni ir adoptēti, trīs jaunākie – pāra bioloģiskās atvases.

Tiesvedība abu starpā velkas jau no 2016. gada, kad Džolija pieprasīja pilnu aizbildniecību pār bērniem, kā arī stipri ierobežotas tēva iespējas ar atvasēm tikties.

Breds Pits ir Džolijas trešais vīrs, abi apprecējās 2014. gadā. 2019. gadā laulība juridiski šķirta. Bredam Pitam šajā laikā bijušas vairākas nenozīmīgas draudzenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!