Foto: Publicitātes foto

Viena no Latvijas populārajām jaunajām māmiņām – aktrise un gleznotāja Elīna Dzelme (attēlā ar meitiņu Hannu) iesaistījusies kampaņā Necel roku! un uzskata par savu uzdevumu izglītot vecākus bērnu audzināšanas jautājumos, mudinot pēršanas vietā izvēlēties citus veidus, kā savaldīt nepaklausīgas atvasītes.

Aktrise, kura audzina savu un režisora Dž. Dž. Džilindžera kopīgo meitiņu Hannu DELFI Izklaidei gan atzīst, ka diemžēl tie vecāki, kas per savus bērnus, to paši par problēmu neuzskata, taču viņa novērojusi, ka aizraušanās ar pēršanu un vardarbības tumsonība ģimenēs sarūk.

''Izmisušiem vecākiem tomēr jaunajā tehnoloģiju periodā ir pieejamas alternatīvas bērnu savaldīšanā un audzināšanā. Tas ir katras ģimenes uzdevums, pazīt, mīlēt un saprast savu atvasi, spēt komunicēt bez ''daktera Bērziņa'' palīdzības ar citiem saskarsmes veidiem. Bērns, manuprāt, ir ļoti elastīgs un atvērts, un gatavs būt labs, ja vien vecāki atrod pareizu komunikāciju ar bērnu,'' uzskata jaunā māmiņa.

Aktrise pati neatceras, ka bērnībā būtu saņēmusi pērienu. ''Atceros, ka bija žagariņš aiz ikonas aizsprausts, katram gadījumam, bet pēršanas praktizēšanu mājās neatminos,'' teic Dzelme.

Aktrise un meitas mamma uzskata, ka tas ir viens no viņas kā sabiedrībā pazīstamas māmiņas uzdevumiem - runāt par mīlestību ģimenē, savstarpējo sapratni un cieņu un piedāvāt vecākiem alternatīvas bērnu pārmācīšanā un savaldīšanā. Viņa pati krīzes gadījumiem, kad bērns neklausa un nervi vairs netur, izstrādājusi pati savu stratēģiju kā bez rokas pacelšanas nomierināt sevi un meitu un nekrist panikā.

''Domāju, ka pie šāda instrumenta var tik jebkurš vecāks, ja vien iedziļinās savā bērna raksturā un individualitātē un ar mīlestību un sapratni cenšas novērst radušos konfliktu. Bērni, manuprāt, ir ļoti gudri, un ar viņiem pilnīgi visu var sarunāt un izrunāt, bet tam ir vajadzīgs laiks,'' padomu dod jaunā mamma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!